Argil Randon & Hassani Le Couvreur

Argil en Hassani begonnen hun danscarrière in 2010 toen zij kennis maakten met HipHop, Popping en Locking. Na deze stijlen een aantal jaren te hebben bestudeerd, ontdekten ze de theaterwereld waarin ze als uitvoerende dansers hun eerste stappen maakten in dit werkveld. Onder begeleiding van onder andere regisseur en artistiek leider van ISH Dance Collective Marco Gerris en choreograaf, danser en theatermaker Shailesh Bahoran waren ze in 2014 onderdeel van de show ‘Funkish’ Datzelfde jaar kwamen ze danser en choreograaf Steve Nestar tegen en leerden ze alle basistechnieken en flows van House. 

Toen ze in 2019 onder begeleiding van IMPACT & Lloydscompany hun eerste voorstelling ‘Loops of Fear’ maakten, kwamen ze voor het eerst in contact met Dansateliers. Zo werden ze door Lloydscompany aangedragen voor One Night’s Dance, een jaarlijks talentontwikkelingstraject en samenwerking tussen Dansateliers en Lloydscompany. In het proces van  One Night’s Dance creëerden ze  het stuk ‘Exceeding Digital Infoxication’. In deze voorstelling nemen ze het publiek op een digitale ontdekkingsreis door middel van licht, geluid en bewegingen.

In 2023 reisden ze met deze voorstelling door het land met Moving Futures Festival. Voor dit festival heeft het dansduo het stuk opnieuw onder handen genomen en verder uitgewerkt. In hun werk mixen ze theater met nieuwe dansbewegingen die voortkomen uit hun passie voor Marvel en Anime films. 

Beeld: Aristos Iatrou

Anderen over Argil Randon & Hassani Le Couvreur