Andreas Hannes

Andreas Hannes (1987) groeide op in een muzikaal gezin. Na zijn studie Klassieke Percussie aan de Universiteit van Macedonië in Thessaloniki, Griekenland, verhuisde hij naar Nederland. Eenmaal hier hield hij zich actief bezig met een van zijn grote passies, film maken. Hij werkte als onafhankelijk producent en regisseerde korte films. Daarnaast was hij artistiek directeur van Small House Productions.

Nadat Andreas meerdere trainingen op gebied van fysiek theater en dans volgde, startte hij in 2014 op de School voor Nieuwe Dansontwikkeling. In 2018 studeerde hij af met de voorstelling The City en won het Moving Forward-traject 2018. Daarna volgde de voorstelling Tremble (2019). Sinds 2011 is hij verbonden aan Cinedans, waar hij momenteel werkt als artistiek directeur en producent.

In 2020 maakt Andreas een werk met en voor de dansers van Conny Janssen Danst als onderdeel van DANSLOKAAL 8 met de titel Warping Soul’. Deze voorstelling werd eind 2021 geselecteerd als onderdeel van de #Twenty22 selectie van het Europese platform Aerowaves. Dit platform krijgt jaarlijks meer dan 600 aanmeldingen binnen en toont in het voorjaar van 2022, tijdens het Spring Forward Festival, de 20 geselecteerde makers. Aerowaves is een belangrijke springplank voor een nieuwe generatie danskunstenaars.

www.andreashannes.com

Anderen over Andreas Hannes