Dovydas Strimaitis

Dovydas Strimaitis (1997) is een Litouwse hedendaagse danskunstenaar die woont en werkt tussen Frankrijk en België. Op 12-jarige leeftijd begon Strimaitis te trainen in verschillende dansstijlen, waaronder linedance, showdans, en uiteindelijk hedendaagse dans. Strimaitis begon zijn choreografische oeuvre al op Codarts te creëren. Tijdens zijn studie presenteerde hij een solo “Pendulum” (2018) en zijn afstudeervoorstelling “Still Waiting” (2018), dat de hoogst mogelijke beoordeling kreeg op de universiteit en werd gepresenteerd in Theater Rotterdam en in Korzo in Den Haag. Van 2019 tot 2022 was Strimaitis danser bij The National Ballet of Marseille, onder leiding van La Horde.

In 2022 werd Strimaitis’ werk “Hairy” geselecteerd uit 18 finalisten in Danse élargie competitie, mede georganiseerd door Boris Charmatz en Théâtre de la Ville. De versie van 10 minuten ging in juni 2022 in première in de Espace Cardin in Parijs. Een 20-minuten versie van het stuk zal deel uitmaken van het jaarlijks talentontwikkelingsproject voor jonge choreografen DANSLOKAAL10, een samenwerking tussen Conny Janssen Danst, Dansateliers en Korzo. Het gaat in oktober 2022 in première en zal gevolgd worden door een Nederlandse tournee.

Agenda

Movement Class maandag 5 september 2022

ma 5 sep

20:00
Open voor iedereen geïnteresseerd in beweging, lichaamsbewustzijn, choreografie en dans. Geen ervaring vereist. Koop kaarten