Geannuleerd: Sticky Feet Workshop

zo 15 mrt | 15:00

In lijn met de maatregelen die de Rijksoverheid heeft aangekondigd, hebben wij besloten om de Sticky Feet Workshop af te lasten vanwege het Coronavirus. Wanneer je al een ticket hebt gekocht, ontvang je spoedig bericht van ons per email over de terugbetaling van het ticketgeld. We vinden het heel jammer dat we dit besluit moeten nemen en hopen de workshop in de toekomst opnieuw te kunnen organiseren!

Sticky Feet is een bewegingstaal ontwikkeld door danser en choreograaf Joseph Simon, waarin hij gebruik maakt van het legwork in klassiek ballet. Hij gebruikt dit als onderdeel van zijn serie Ballet Fantasies, waarin hij ballet deconstrueert om zo alternatieve en meer vrije vormen van ballet te vinden.

De dans is gebaseerd op het uitgangspunt dat de voeten niet van de vloer komen en daarom moeten schuiven. Binnen deze beperking voegt Joseph groove en een freestyle filosofie toe, geïnspireerd door zijn achtergrond in hiphopcultuur. Dit leidt tot een funky. sensuele en groovy dans die een hoge mate van precisie vereist en tegelijk ruimte geeft aan aan individualiteit.

Tijdens de workshop krijgen de deelnemers een groovy warming-up, gevolgd door enkele oefeningen die het lichaam geleidelijk inwijden in de logica van sticky feet. Dit leidt tot een individuele verkenning waarbij sticky feet wordt gebruikt als instrument voor bewegingsonderzoek en voor een funky, muzikaal uitdagende choreografie.

Neem sokken mee! 

Basiskennis van ballet is handig maar geen must. Ervaring in het aanleren en onthouden van beweging zijn vereist voor deze workshop.

Locatie: Dansateliers, Rotterdam
Datum: Sunday 15 March
Tijd: 15h-18h
Prijs:  25 euro
Voor wie: professionals en vergevorderde amateurdansers