Soft Skills in dance – A guidebook to enhance your practice

Ben je een danser, docent of choreograaf en werk je in een context van participatie? Geef je workshops, lessen of maak je werk met communities? Heb je interesse om je praktijk uit te breiden buiten het dansveld?

Dit guidebook vraagt je om bewust te werken met de ‘soft skills’ die al onderdeel zijn van je dans praktijk. Het guidebook biedt je tools om te kunnen communiceren welke soft skills je al gebruikt en hoe je die ontwikkelt met de mensen die meedoen in de les, de mensen met wie je samenwerkt en uiteindelijk eventueel ook met werknemers en organisaties. Het geeft je handvatten voor je choreografisch werk, het lesgeven en ook hoe je het faciliteren van een les kan benaderen, zodat je je kennis van de soft skills ook kan delen met anderen.  Je zal een gevarieerde mix van tools tegenkomen, in tal, visueel of in de vorm van een audio om op zaken te reflecteren.

Het guidebook is opgebouwd uit gelaagde informatie en is zeer zorgvuldig opgebouwd, dus neem je tijd om er doorheen te lezen/kijken/luisteren en probeer niet alles in een keer te snappen. Kom regelmatig terug om beter grip te krijgen op wat het je kan bieden.

Wat je zoal zal ontdekken:

  • wat soft skills zijn
  • hoe ze op een unieke manier ontwikkelen middels dans
  • hoe je ze kan identificeren in je eigen praktijk
  • manieren om ze te ontwikkelen met je deelnemers en de mensen met wie je samenwerkt
  • hoe je ze kan communiceren en ze potentieel ook buiten de danssector kan inzetten

Je vindt audio guides, opdrachten voor reflectie, vragen en opdrachten. Dit kan je allemaal gebruiken om een nieuwe laag in je eigen praktijk aan te brengen en hoe je anderen hun eigen soft skills beter leert begrijpen en toepassen.

Er zit een progressieve lijn in de verschillende hoofdstukken, maar je kan ook gewoon een beetje rondkijken en dat, wat aanspreekt bekijken. Je kan het in je eentje doornemen, of met een collega. Het beste is het op een computer te doen, omdat dat beter werkt dan op een telefoon.

Dit guidebook kan een bron van informatie zijn of je nou al heel ervaren bent of juist net aan het beginnen bent met je eigen artistieke en participerende benadering te definiëren. Als je jezelf nou niet identificeert met een dans professional, maar je bent wel nieuwsgierig naar hoe soft skills ontwikkelen door beweging en dans, dan schroom niet je te verdiepen in het guidebook. Omdat we het breed willen delen, is het guidebook in het engels.

Ga er vooral mee aan de slag!

 

The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Soft Skills in dance - A guidebook to enhance your practice meemaken?

Er zijn op dit moment geen voorstellingen gepland