Loser

Ze vertelden me dat ik speciaal was. Dat ik alles kon krijgen wat ik maar wenste, zolang ik het maar echt wilde. Toen belandde ik in de echte wereld, en wist ik dat ik niet speciaal was en ook dat ik niet alles zou krijgen wat ik maar wilde.

Loser gaat over de voortdurende behoefte om een perfect leven te tonen en daarmee een eindeloze leegte op te vullen. Over de bekritiseerde, soms benijde generatie millennials, die een diepe ongelukkigheid verbergt. Hoe ga je om met een gat dat je nooit kunt vullen?

In 2016 startten Dansateliers (Rotterdam, NL) en het Spaanse kunstencentrum Azkuna Zentroa (Bilbao, ES) een nieuw uitwisselingsproject voor jong choreografietalent. Het project biedt twee verschillende dansmakers de mogelijkheid om een nieuwe solo voor zichzelf ontwikkelen. De makers die geselecteerd zijn om mee te doen in 2019-2020 zijn Sigrid Stigsdatter Mathiassen (Dansateliers) en Jaiotz Osa (Akzua Zentroa). Sigrid gaat per september 2019 aan de slag met de creatie van een nieuw stuk. Haar voorstelling gaat in première tijdens de opening van het Moving Futures Festival 2020 in Rotterdam.

Loser meemaken?

Er zijn op dit moment geen voorstellingen gepland