In Other Words

Met vernuft en charme brengt Ingrid Berger Myhre een relativerende kijk op dans in pretentieloze, poëtische voorstellingen. In In Other Words zet ze haar nieuwsgierige spel met de mogelijkheden en tekortkomingen van taal voort. Dat gebruikt ze als stellage voor haar poëtische expressie met dans.

Is dans taal? En als dat zo is, hoe spreekt zij dan? In Other Words onderzoekt wat dans en taal gemeen hebben, daarbij gebruik makend van retorische technieken om dans te componeren. Met het toneel als lege bladzijde, ontvouwt het choreografische schrift een fysiek discours met haar eigen syntax, grammatica en vocabulaire.

Maar wat bepaalt deze uitingen van dans? En wat betekent het eigenlijk om dans te lezen? In andere woorden, als we niet zoeken naar betekenis, hoe kijken we dan naar deze voorstelling?

“De Noorse Berger Myhre, opgeleid in Amsterdam en Brussel, lijkt patent te hebben op dit soort onderkoelde danshumor. (…)Lachwekkend en lief, zoals ze proberen alles (ook elkaars talent) te delen in dit kleine uur vol luchtig uitgevoerde nonsens-spelletjes.” – De Volkskrant over Panflutes & Paperwork (2019)

Foto: Tale Hendnes

In Other Words in de pers

In Other Words meemaken?

Er zijn op dit moment geen voorstellingen gepland