CROWD – internationale dans uitwisseling

CROWD is een internationaal dansresidentieprogramma geïnitieerd door het Goethe-Instituut.Dit onderzoeksprogramma heeft tot doel danskunstenaars te ondersteunen in het door-ontwikkelen van een danspraktijk binnen de community arts.

Via een reeks residenties van in totaal zes weken in Nederland, Finland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland krijgen de deelnemende kunstenaars; Jija Sohn (NL), Pontus Linder (FI), Emma Lewis-Jones & Victor Fung (UK) en Agnetha Jaunich & Hannah Same (DE), de kans om hun professionele netwerk uit te breiden, samen te werken met collega’s om hun individuele en collectieve praktijk uit te wisselen en te ontwikkelen. Dat terwijl ze nieuwe kennis op doen op het gebied van gemeenschapsbetrokkenheid binnen dans.

De residenties zijn per gastland en partner twee weken en vinden plaats tussen juli en november.  Tussen de residenties door zal het netwerk van zes kunstenaars en zes partners inclusief onze collega’s van het Goethe-Institut uit de hele regio digitaal samenkomen om cross-over thema’s te verkennen, van experts te leren en een gedeeld begrip te ontwikkelen van community arts en betrokkenheid binnen de dans.

CROWD - internationale dans uitwisseling meemaken?

Er zijn op dit moment geen voorstellingen gepland