CROWD – internationale dans uitwisseling

CROWD is het internationale dansresidentieprogramma van het Goethe-Instituut. Het is samen met Europese partners ontwikkeld in een tijd waarin internationaal delen en menselijke verbinding meer dan ooit nodig is.

Dit onderzoeksprogramma heeft tot doel danskunstenaars te ondersteunen in het door-ontwikkelen van een danspraktijk binnen de community arts.

Via een reeks residenties in Duitsland, Finland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk krijgen deelnemende kunstenaars de kans om hun professionele netwerk uit te breiden, samen te werken met collega’s om hun individuele en collectieve praktijk uit te wisselen en te ontwikkelen. Dat terwijl ze nieuwe kennis op doen op het gebied van gemeenschapsbetrokkenheid binnen dans.

De geselecteerde artiesten zullen in 2021 in twee groepen werken en drie keer samenkomen in elk van hun thuisland, georganiseerd door een van de partners. Tussen de residenties door zal het netwerk van zes kunstenaars en zes partners inclusief onze collega’s van het Goethe-Institut uit de hele regio digitaal samenkomen om cross-over thema’s te verkennen, van experts te leren en een gedeeld begrip te ontwikkelen van community arts en betrokkenheid binnen de dans.

CROWD - internationale dans uitwisseling meemaken?

Er zijn op dit moment geen voorstellingen gepland

Partners