Third Culture Jam Training Sessies bij Dansateliers, Rotterdam.

Het aantal hybride dansers dat beweegt tussen culturen en praktijken van de hiphop danscultuur, urban dance en de meer formele hedendaagse dansopleidingen neemt toe. Een mooi moment dus om ruimte te creëren voor ontmoeting en uitwisseling in: a ‘Third Culture Jam’. Een ruimte voor dansers/bewegers die van muziek, jammen en bewegingsonderzoek houden en graag met elkaar aan het werk gaan en ideeën te kunnen ontwikkelen.

Wanneer: zondag 22 mei, 19 juni en 3 juli 2022
Hoe laat: 17:00-20:00u
Prijs: €3,-
Waar: Dansateliers, ‘s-Gravendijkwal 58A

De open trainingssessies, zoals ontwikkeld en gecultiveerd in de hiphop scene is een belangrijk platform voor uitwisseling, het opdoen van inspiratie en het delen van ideeën die je wilt ontwikkelingen. Zo kan iedere danser individueel en met elkaar groeien.

Hierop geïnspireerd creëren we ruimte voor jou om er te zijn en je ding te doen. Je hoeft niet aan een stereotype hiphop, ‘urban’, ‘hedendaagse of urban-contemporary’danser label te voldoen. Kom met je eigen kennis, kunde en danspraktijk gecombineerd met een goeie dosis nieuwsgierigheid. Dansers/beweging kunstenaars van andere disciplines zijn ook welkom!

Koop ticket

Deze jamsessies worden geïnitieerd door Joseph Simon, die zijn kunstenaars ontwikkeling onder andere bij Dansateliers had/heeft. Zijn choreografische werk draait om het ontdekken van ’third culture spaces’ waarin hij de cultuur van ballet, hedendaagse dans en urban dans samen laat komen om tot nieuwe vormen of manieren te komen. Zijn drijfveer hierin is de zoektocht naar identiteit in een postkoloniale en geglobaliseerde wereld.