RIDCC Partner Award 2023

Dansateliers nodigt Eliana Stragapede and Borna Babić uit voor een residency

Zij zijn de winnaars van de Partner Awards, die tijdens het RIDCC 2023 werd uitgereikt door Dansateliers. De award bestaat uit een twee weken durende onderzoeksresidentie in onze studio’s, met dramaturgische coaching door het team van Dansateliers.

Eliana Stragapede en Borna Babić zijn freelance makers, dansers en docenten, gevestigd in Brussel. Tijdens RIDCC presenteerde zij zich met AMAE, een stuk dat de grenzen tussen zorg en obsessie, liefde en pijn en sturen en controle onderzoekt.

De motivatie van Dansateliers voor deze keuze:
“Het duet AMAE is fascinerend en betoverend om naar te kijken, en trekt tegelijk een spoor van ongemak door het lichaam. Waar ligt de grens tussen omhelzing en verstikking? Eliana’s lichaam is als water in de armen van Borna; zacht, vloeiend, scherp, zwevend, hard. Schoonheid en koortsdroom komen samen door de bewegingskwaliteiten en technische beheersing. Dansateliers nodigt hen van harte uit om in een residentie hun thema(‘s) en kwaliteiten verder te onderzoeken in uitwisseling met onze associates en het team. We zijn nieuwsgierig naar de volgende stappen in de ontwikkeling van dit duo.”