Nieuwe makersregeling voor Marta & Kim

In deze barre tijden zijn wij extra blij met goed nieuws.  We hebben een Nieuwe Makers Regeling toegekend gekregen samen met makersduo Marta Alstadsaeter & Kim-Jomi Fischer.  Dit betekent dat zij vanaf augustus voor twee jaar op financiële ondersteuning kunnen rekenen om zichzelf verder te ontwikkelen als makers.  Festival Circolo werkt als onze partner mee om deze twee jaar vorm te geven. 

‘Wij zijn heel erg blij en dankbaar voor de Nieuwe makersregeling’, aldus Marta en Kim. ‘In deze vreemde tijden, waarin al onze voorstellingen zijn afgelast of uitgesteld, biedt de Nieuwe makersregeling ons een kader waarbinnen we plannen kunnen maken om door te gaan. Dit vormt voor ons een geweldige stimulans om te blijven bewegen en creëren.’

Marta en Kim hebben een achtergrond in respectievelijk circus en dans, wat de aanleiding vormde voor een bloeiende samenwerking.  Ze creëren een bewegingstaal die verder gaat dan de kaders van hun disciplines. Daarom bieden Dansateliers en Festival Circolo, met elk hun eigen kennis en expertise, ideale grond om van daaruit hun werk verder te ontwikkelen.

De Nieuwe Makersregeling van het Fonds Podiumkunsten is een ontwikkelsubsidie voor talentvolle makers. De eerste voorstelling die binnen de Nieuwe Makersregeling zal worden gemaakt is het trio Fase. Mits de huidige omstandigheden het toelaten, zal de voorstelling  in oktober in première gaan tijdens Festival Circolo.