This sunday: Movement Class XL

Maak op zondag 4 november uitgebreid kennis met makers Ingrid Berger Myhre en Lasse Passage tijdens alweer de derde Movement Class XL in Dansateliers. De Movement Classes XL worden speciaal vormgegeven voor Dansateliers’ 25-jarige jubileum en worden gegeven door verschillende choreografen verbonden aan het huis. De les is een verdiepende kennismaking met het bewegingsmateriaal en de werkwijze van de makers. Aan de hand van een aantal fysieke opdrachten nemen zij je mee in een zoektocht naar je eigen vormen voor beweging. Deze les is open voor iedereen geïnteresseerd in beweging, lichaamsbewustzijn, choreografie en dans.

We vroegen Ingrid en Lasse wat we van de Movement Class XL kunnen verwachten.

wat is het concept van jullie movement class xl?

In de workshop gaan we kijken naar een aantal “scores” die ingaan op de poëzie van de mix van dans en taal. We zullen het hebben over manieren van “kijken naar dans” en hoe we dit kunnen beschrijven. Wat kunnen we winnen door dans te beschrijven in woorden maar ook, wat gaat er verloren als je dans met taal probeert te beschrijven? Daarnaast spelen we gezamenlijke spellen waarin de architectuur van het “samenzijn” de bouwsteen is voor choreografie.

wat wordt er nog meer onderzocht?

We delen ook wat recente bevindingen die voortkomen uit onze samenwerking als choreograaf en componist. Momenteel experimenteren we met de (conventionele) relatie tussen muziek en dans. Wat zijn de mogelijke manieren waarop de twee disciplines kunnen samengaan en waarom zien we sommige manieren als functioneler dan de andere?

wat zullen we meenemen uit de les?

De deelnemers kunnen een speelse sfeer verwachten waarin de voorgestelde activiteiten meer als spelletjes aanvoelen dan oefeningen. Deelnemers gaan aan het werk met “scores” die keuzevrijheid en creativiteit aanwakkeren. De dingen die we samen doen hebben geen absoluut resultaat maar zijn bedoeld om reflectie en het delen van ervaringen tussen de aanwezigen te bevorderen. Op deze manier krijg je inzicht in improvisatie, bewegingsvrijheid en specifieke kennis en reflectie rondom de thema’s die we hierboven hebben genoemd. De workshop zal een praktische en theoretische ervaring zijn en biedt een dynamische leeromgeving door middel van beweging, gedachtes, taal en muziek.

Zin om mee te doen? De les is open voor iedereen, ongeacht ervaring.

Zondag 4 november
Tijd: 13.00-16.00
Locatie: Dansateliers
Prijs: 15 euro

tickets

Lees hier meer over Ingrid en Lasse.