Kick-off Dancing Museums 2

Dancing Museums 2 – The democracy of beings is van start gegaan! Afgelopen week kwamen meer dan veertig professionals, bestaande uit danspartners, museumpartners en choreografen, samen in Nottingham, waar Dance4 het openingsseminar organiseerde. Vier dagen lang is er intensief gewerkt en uitgewisseld en deelden choreografen Connor Schumacher, Lucy Suggate en Dante Murillo hun bevindingen als meewerkend choreograaf van het eerste Dancing Museums-project dat plaatsvond van 2015-2017.

De samenkomst vormde de aftrap voor het twee jaar durende Europese project. In Dancing Museums 2 werken choreografen en musea samen en worden musea letterlijk en figuurlijk in beweging gezet. In Rotterdam, waar Dansateliers samenwerkt met partner Museum Boijmans van Beuningen, werkt deelnemend choreograaf Ingrid Berger Myhre rondom de vraag: wat betekent het een museum zonder gebouw te zijn? Ook in Spanje, Italië, Tsjechië, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk werken choreografen en musea samen als onderdeel van Dancing Museums 2.

Onderzoekers van Fitzcarraldo in Turijn en de universiteit C’a Foscari in Venetië volgen het gehele project. De volgende internationale werksessie is in augustus in Bassano de Grappa. In iedere lokale context gaan de choreografen al aan het werk met hun onderzoek rondom publieksontwikkeling.

Beeld: Kristin de Groot