Eindejaarsgroet 2019

Wat is 2019 in sneltreinvaart voorbij gevlogen! Er zijn weer ontzettend veel mooie dingen gebeurd waar we met blijdschap en warme gevoelens op terugkijken. Wat waren we trots toen zowel Marta & Kim als Connor Schumacher in mei genomineerd werden voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2019.  In oktober kreeg Connor de Prijs ook daadwerkelijk toegekend, en wat was dat bijzonder om mee te maken. Een bekroning op de zeven jaar die hij bij Dansateliers heeft gewerkt.

Maar er is meer gebeurd! We sloten ons 25-jarig jubileumjaar af met twee prachtige avonden in Theater Rotterdam. We trapten het seizoen af met de première van Funny Soft Happy & The Opposite van Connor Schumacher, die vanaf januari weer op tournee gaat. Choreograaf Ingrid Berger Myhre startte met haar residenties voor Dancing Museums II, een project in samenwerking met Museum Boijmans van Beuningen. En we sloten 2019 af met acht bijna uitverkochte voorstellingen van One Night’s Dance in onze gloednieuwe Theaterstudio op de begane grond! Onze zakelijk leider Johan en vele anderen hebben daar keihard aan gewerkt de afgelopen tijd, en wat zijn we blij met het resultaat!

We kijken ook alweer uit naar 2020. In januari gaan zowel Marta & Kim op tournee met Engel, als Connor Schumacher met Funny Soft Happy & The Opposite. Kom je kijken?

Daarnaast werken we toe naar het Moving Futures Festival,  waar je nieuw werk afkomstig van vier landelijke productiehuizen ziet. Moving Futures trekt langs tien steden, en we trappen af in Rotterdam van 20 tot 22 maart 2020! Op 20 en 21 maart zal ook een internationaal EDN-Atelier over dramaturgie plaatsvinden, waarbij professionals uit heel Europa naar Rotterdam komen om zich hierin te verdiepen.

Tot slot zal choreograaf Ingrid Berger Myhre op SPRING Festival in Utrecht in première gaan met haar nieuwe voorstelling In Other Words. Deze is ook in Rotterdam te zien, dus mis ‘m niet!

Voor nu wensen we je een heerlijke kerstvakantie! Tot in 2020 bij één van onze voorstellingen of movement classes!

 

Foto: Thijs Huizer