Dansateliers zoekt creative producers!

Dansateliers is een onafhankelijk huis voor de ontwikkeling van hedendaagse dans, onze primaire focus is het faciliteren van de ontwikkeling van choreografen. Dat doen we op verschillende manieren; van de eerste prille stappen tot het klaarstomen naar een zelfstandige positie in het veld. In eerste instantie werken choreografen aan een artistieke signatuur en visie, met oog voor de onderliggende processen die productioneel en logistiek plaatsvinden.

De kunstenaar van vandaag moet inzicht hebben in hoe die processen verlopen en wat daarvoor nodig is. We vinden niet dat de kunstenaar ook verantwoordelijk is voor het organiseren van die processen. Daarom koppelen wij graag jonge creative producers aan makers die in een gevorderde fase van hun ontwikkeling onder onze vleugels zijn aanbeland en klaargestoomd worden om uit te vliegen.

Wij zoeken per direct één of twee

creative producers

Voor twee van onze makers zijn wij momenteel op zoek naar één (of twee) creative producer(s). Die matchen met één of beide makers. Het gaat om de volgende makers:

Connor Schumacher is een uitzonderlijk multi-talent, die wij sinds 2012 ondersteunen. Hij heeft al een enorm oeuvre dat in het theater en in galerie en musea ruimtes te zien is. Hij beweegt naar een zelfstandige positie in het komende jaar. Lees meer: www.connorschumacher.com.

Ingrid Berger Myhre is een maker die vanuit complex denken zeer toegankelijk, integer en humoristisch werk maakt. Taal is een groot onderdeel van haar werk. In de komende twee jaar beweegt zij naar een zelfstandige positie in het veld. Lees meer: www.ingridbergermyhre.com.

Wie zoeken wij?
Iemand die actief met de maker nadenkt over de toekomst, maar ook met de voeten in de modder het onmogelijke mogelijk kan maken. Iemand die niet opziet tegen fondsenwerving en budgetteren en die creatief met de choreograaf meedenkt als het geld niet toereikend is. Iemand die er niet voor schuwt om op mensen af te stappen en een overtuigend verhaal over de maker klaar heeft. Iemand die zijn/haar handen uit de mouwen kan steken en oog heeft voor wat er nu, morgen en later nodig is om duurzaamheid in een artistieke praktijk mogelijk te maken. Iemand die de verbindende factor kan worden tussen choreograaf en buitenwereld; het werkveld, de theaters, subsidiënten en influencers.

Dat is veel. Maar als plek voor talentontwikkeling geven we je ook de tijd om je dingen eigen te maken en je als professional verder te ontwikkelen. Hiervoor bieden wij coaching en supervisie.

De basis die je moet hebben

  • HBO werk- en denkniveau, ervaring op het gebied van productie / organisatie in de culturele sector.
  • Goede organisatorische kwaliteiten en zelfstandig kunnen werken.
  • Een enthousiaste teamplayer met goede contactuele eigenschappen.
  • Bevlogen, ondernemend, praktisch, creatief en flexibel.
  • Woonachtig in Rotterdam of omgeving heeft de voorkeur.
  • Schrijf- en spreekvaardigheid in Nederlands en Engels.
  • Enige kennis van eigentijdse dans is een pre, maar geen voorwaarde.

Wat bieden wij jou?
Met veel expertise in huis op het gebied van artistieke ontwikkeling en inhoud, maar ook van produceren, budgetteren, netwerken, fondsenwerving en planning, bieden wij een plek waar kennis voor het oprapen ligt en waar generositeit en gedeelde verantwoordelijkheid de boventoon voert.

Het gaat om een freelance / ZZP positie in een dynamische, culturele organisatie.

Contact- en vacature-informatie
Je reactie – sollicitatiebrief en CV – graag zo spoedig mogelijk zenden naar: johan@dansateliers.nl, op dit mailadres kun je ook voor aanvullende informatie terecht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.