Dansateliers ontvangt meerjarige subsidie Fonds Podiumkunsten

Wij hebben geweldig nieuws: Vanaf 2021-2024 heeft het Fonds Podiumkunsten Dansateliers meerjarige subsidie toegekend. Met deze productiesubsidie ondersteunen wij de komende jaren Connor Schumacher, Ingrid Berger Myhre en Marta & Kim.

Uit het advies van het Fonds Podiumkunsten:
“De commissie vindt de plannen helder uiteengezet en ze maken op haar een bevlogen indruk. Dansateliers reflecteert volgens haar overtuigend op de artistiek-inhoudelijke invulling die het productiehuis wil geven aan de kerntaken op het gebied van ontwikkelen, produceren en presenteren van het werk van de makers. Dansateliers zet in het plan duidelijk uiteen waarom deze makers op een punt binnen hun artistieke ontwikkeling zijn aangekomen waardoor de creatie en uitvoering van hun werk in continuïteit kan plaatsvinden. (…) Hoewel het werk van de makers onderling zeer verschillend is, delen zij volgens de commissie een eigenzinnige, oorspronkelijke visie op dans, performance en beweging. (…) De commissie is van mening dat de geselecteerde makers voor wat betreft hun artistieke signatuur goed passen binnen de artistieke missie en doelstellingen van Dansateliers op het gebied van talentontwikkeling.”

Wij kunnen niet wachten om onze plannen werkelijkheid te maken en kijken er enorm naar uit om daar met nieuwe energie en middelen mee aan de slag te gaan. Tegelijkertijd leven we enorm mee met de vele organisaties en gezelschappen die ondanks een positief advies niet gehonoreerd zijn.

Foto Engel – Marta & Kim: Tom Rune