Dansateliers Filmweekend

Welkom bij het online Dansateliers Filmweekend! Als een warm gebaar in lastige tijden willen we jullie als start van de kerstvakantie trakteren op een kleine selectie dansfilms en de speciaal gemaakte opzwepende registratie van Pilot PC.  

Alle films zijn te zien van vrijdag 18 december 17:00 uur t/m zondag 20 december, behalve Pilot PC, die alleen op vrijdagavond 18 december te zien is.

We bieden deze films dit weekend gratis aan, maar we waarderen het enorm als je ons wilt steunen met een (kleine) donatie.  Dat kan heel makkelijk via de Doneerknop hieronder. Alvast bedankt!

Doneer

Wat is er te zien? 

Something Soft – Paul Sixta i.s.m. Marta & Kim

Dit najaar zou FASE van Marta & Kim in première gaan op Festival Circolo. Vanwege corona restricties ging dat helaas niet door, maar met de geweldige steun van onze partners in crime van het festival konden ze samen met filmmaker Paul Sixta deze korte film van het werk maken. 
Te zien van vrijdagavond 18 december tot zondagavond 20 december.


Le Faune – Joseph Simon

Laat je meenemen door de fantasiewereld in deze korte dansfilm. Door slim gebruik van camerastandpunten, soft focus en stemmen, creëert Simon een suggestieve en poëtische film.
Te zien van vrijdagavond 18 december tot zondagavond 20 december.


Terugblikken op Stating The Obvious – Ingrid Berger Myhre

Dit najaar ging Stating The Obvious in première. Nadat de tournee al snel werd afgebroken vanwege coronarestricties, maakte filmmaker Paul Sixta een korte documentatie van de voorstelling. 
Te zien van vrijdagavond 18 december tot zondagavond 20 december

Preview: Chameleon – short essay – door Joseph Simon

Joseph Simon werkt momenteel aan een nieuwe film gebaseerd op zijn eerdere solo Chameleon (2019). We lichten hier alvast een tipje van de sluier op!

Bonus: podcast ‘Practicing Dance Dramaturgy – Learning to learn

In een tijd waarin opvattingen over dans, kwaliteit, waarheid en kennis eindelijk net zo divers worden als zij in werkelijkheid altijd al waren, is ‘leren om te leren’ een essentiële (zachte) vaardigheid. In deze podcast reflecteren zes dansprofessionals op hun leermomenten omtrent anders zijn (of doen) en diversiteit in het dansveld. Luister, denk en beweeg mee! 
Gemaakt door
Merel Heering, tryoneisaacstuart e.a.

Pilot PC – Connor Schumacher

A rave session – it’s nothing without you!
Exclusief op vrijdagavond 18 december online te zien vanaf 17:00h.

Let op: alle films zijn te zien van vrijdag 18 december 17:00 uur t/m zondag 20 december. Je kan dus gewoon je eigen tijdstip bepalen, behalve Pilot PC, die alleen op vrijdagavond 18 december te zien is. 

We bieden deze films dit weekend gratis aan, maar we waarderen het enorm als je ons wilt steunen met een (kleine) donatie.  Dat kan heel makkelijk via de Doneerknop hieronder. Alvast bedankt!

Doneer