CROWD’23 een terugblik

Van 16 tot 27 oktober waren Shaquille George en Bakani Pick-up in residentie bij Dansateliers voor CROWD 2023 Rotterdam. Er was in deze periode veel ruimte voor hun eigen onderzoek en studiotijd met facilitator Merel Heering.

In deze video een terugblik en uitleg van wat zij in de studio hebben gedaan:

CROWD is een samenwerkingsverband van dansorganisaties, die samen dansmakers willen ondersteunen in het door-ontwikkelen van een danspraktijk binnen de community arts. Door middel van residenties en ruimte voor discussie en kennisontwikkeling, helpt dit programma danskunstenaars  hun professionele netwerk op te bouwen, ervaring uit te wisselen met anderen in het veld en hun praktijk te ontwikkelen.
Meer informatie vind je op www.crowd.dance.

Over de makers:

Shaquille is geboren en getogen op Curaçao. Op 18-jarige leeftijd kwam hij naar Nederland om een carrière als professioneel danser na te streven. De eerste twee jaar zat hij op het Albeda Dans College waar hij formele training kreeg. Daarvoor was alles wat hij wist autodidactisch. Nadat hij zich realiseerde dat hij dieper in de wereld van hedendaags wilde duiken, wisselde hij van opleiding en ging naar Fontys Hogeschool voor de Kunsten en studeerde in 2019 af aan de afdeling Contemporary Urban. Tijdens zijn studie kreeg hij de kans om te werken en verschillende choreografen en gezelschappen te assisteren. Hij heeft gewerkt met Amenti, In-Motus, Xclusiv Company & zijn eigen creaties. Na het opdoen van kennis en ervaring bij deze gezelschappen, waagt hij zich nu aan het verder uitbreiden van zijn horizon als performer & choreograaf. Hij gelooft in de mix van verschillende dansdisciplines geladen met emotionele waarde. Dans is niet alleen een kunstvorm, maar ook een vrijheid van expressie en een uitlaatklep voor emoties. Shaq woont en werkt in Rotterdam.

 

Bakani is choreograaf, bewegingskunstenaar en beoefenaar van improvisatie. Naast het creëren van hun eigen werk hebben ze nationaal en internationaal werk uitgevoerd van Theo Clinkard, Anthea Hamilton & Fevered Sleep. Met praktijk als onderzoek als kern van hun werk, onderzoeken ze dekolonisatie door middel van danspraktijk, haptische visualiteit en choreografisch onderzoek. Bakani is gevestigd in Leeds, Engeland.

Beeld: Amanda Harput