10 mei: Dansateliers presents

Op 10 mei presenteert Dansateliers een double bill in Theater Rotterdam – Schouwburg, met de voorstellingen the pleasure of stepping off a horse when it’s moving at full speedvan Courtney May Robertson en Cold Hawaii van Sigrid Stigsdatter.

Courtney May Robertson – the pleasure of stepping off a horse when it’s moving at full speed
Als uitgangspunt voor deze korte soloperformance neemt Courtney May Robertson een metafoor voor zelfbeheersing; een ruiter die een wild paard temt. Ze kijkt naar de strijd tussen het omarmen van iemands verlangens, en het reguleren van gedrag in overeenstemming met de maatschappelijke druk. Visuele projecties omsluiten Courtney in een achthoek van 3,5 meter in diameter. Door een combinatie van poëzie, dans en zang reist ze door landschappen van persoonlijke verlangens, herinneringen en conflicten. De ruimte fungeert als een tijdcapsule; intieme homevideo’s worden vermengd met fragmenten van YouTube, documentaires en oude films. the pleasure of stepping off a horse when it’s moving at full speed is Courtney’s poging om de, soms rommelige, tegenstrijdigheden te omarmen waaruit een veelzijdig mens bestaat.

Sigrid Stigsdatter – Cold Hawaii
In Cold Hawaii trekt danskunstenaar Sigrid Stigsdatter Mathiassen zich terug op een eiland van hartenpijn. Ze verkent daar de eindeloze leegte, het genot en de ruimte van pauze en stilte nadat iets kapot is gegaan. Zoals hartenpijn komt en gaat, zo creëert Sigrid een personage dat opkomt en weer verdwijnt. Met beweging, geluid en woorden beweegt ze tussen de harde realiteit en de zachte werelden van haar fantasie.

Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

 

 


 

Over de makers
Courtney May Robertson (Schotland, 1992)
is een performer en maker gevestigd in Rotterdam. Na haar afstuderen in 2013, sloot ze zich aan bij Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Club en heeft sindsdien veelvuldig opgetreden in Europa in het werk van onder andere Jan Martens, Connor Schumacher en Florentina Holzinger. Ze begon met het maken van haar eigen kleinschalige/DIY geproduceerde voorstellingen in 2015, en is vanaf 2020 een ‘artist in residence’ bij ICK Artist Space in Amsterdam.

Sigrid Stigsdatter Mathiassen (Denemarken, 1990) is choreograaf, performer en vocalist. Ze voltooide haar studie aan de SNDO (School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling – AHK) met het stuk Remembrane, waarmee ze het Moving Forward-traject won. Met dat traject maakte ze de solo Hope & Heavy Metal, die in 2019 in première ging als onderdeel van het Moving Futures Festival.