Dane Badal

Dane Badal combineert hiphop-elementen met moderne en theatrale dans. De Indiase mythologie is van grote invloed op zijn werk. 

Dane Badal (1990, Rotterdam) is een danser en choreograaf gespecialiseerd in urban- en moderne dansstijlen. Hij is begonnen met dansen als hiphopper, freestyler en in battles, waarbij hij zich focuste op Popping. Hij volgde danslessen bij het HipHopHuis en kreeg les van Lloyd Marengo, oprichter van het HipHopHuis. In Rotterdam rondde Dane de opleiding Dans af aan Codarts. Tijdens zijn studie en daarna werkte hij onder andere met choreografen Lloyd Marengo, Vincent Vianen, Ed Wubbe, Lavelle Smith Jr., Kristina de Châtel en Jiří Kylián. Hij deed mee aan de talentenshows Move Like Michael Jackson, Everbody Dance Now en So You Think You Can Dance..

Ook danste hij in meerdere theatershows, waaronder West Side Story (Duitsland), 100% Selfmade en Liefde (Maas Theater & Dans). En als laatst voor de zwaan genomineerde Or Die Trying van Alida Dors (BackBone)

Zijn hart ligt bij choreografie en het creëren van dans in het theater. Zijn eerste werk toonde Dane tijdens FRESH van Maas Theater & Dans. Vervolgens werkte hij samen met dans theatergezelschap XCLUSIV Company. Met Korzo en XCLUSIV Company choreografeerde hij een stuk voor jongeren voor Crosstown. Ook choreografeerde hij een solo voor het Concertgebouw met harpiste Lavinia Meijer.

In 2019 maakte hij het werk Tandava voor One Night’s Dance bij Dansateliers.

Beeld: Paul Sixta