Dane Badal

Dane Badal (1990, Rotterdam) is een danser en choreograaf gespecialiseerd in urban- en moderne dansstijlen. Hij is begonnen met dansen als hiphopper, freestyler en in battles, waarbij hij zich focuste op Popping. Hij volgde danslessen bij het HipHopHuis en kreeg les van Lloyd Marengo, oprichter van het HipHopHuis en dePop’arazzi Crew. In Rotterdam rondde Dane de opleiding Dans af aan Codarts. Tijdens zijn studie en daarna werkte hij onder andere met choreografen Lloyd Marengo, Vincent Vianen, Ed Wubbe, Lavelle Smith Jr., Kristina de Châtel en Jiří Kylián. Hij deed mee aan de talentenshows Move Like Michael Jackson, Everbody Dance Now en So You Think You Can Dance.

Ook danste hij in meerdere theatershows, waaronder West Side Story (Duitsland), 100% Selfmade en Liefde (Maas Theater & Dans).

Zijn hart ligt bij choreografie en het creëren van dans in het theater. Zijn eerste werk heeft hij vertoond tijdens FRESH van Maas Theater & Dans. Vervolgens werkte hij samen met het urban dans theatergezelschap XCLUSIV Company en heeft hij samen met Justine Campagnard en Jason Jeandor de voorstelling IMASQ gechoreografeerd. Al deze ervaringen in battle, freestyle, moderne dans, commerciële dans, urban dansstijlen, televisie en theater neemt Dane mee in zijn werk.

Beeld: Paul Sixta

Projecten