Movement Class XL met Sigrid Stigsdatter Mathiassen

zo 1 mrt | 13:00

Elke eerste zondag van de maand kun je deelnemen aan een extra uitgebreide editie van de Movement Class. Deze les vormt een verdiepende kennismaking met de werkwijze en het bewegingsmateriaal van een choreograaf van Dansateliers. Aan de hand van een aantal fysieke opdrachten neemt een choreograaf je mee in een zoektocht naar je eigen vormen voor beweging. Deze les is open voor iedereen geïnteresseerd in beweging, lichaamsbewustzijn, choreografie en dans. Geen ervaring vereist.

Op 1 maart geeft Sigrid Stigsdatter Mathiassen de Movement Class XL. Als maker gebruikt Sigrid zowel woorden als beweging als hulpmiddel om de grens tussen werkelijkheid en verbeelding te vervagen. Haar werk is een uitdagende combinatie van woestheid en sereniteit. Met haar werk draagt ze bij aan het zachtjes afbreken van het patriarchaat. In 2019 toerde ze met haar voorstelling Hope & Heavy Metal als onderdeel van het Moving Futures Festival. Haar huidige project Cold Hawaii zal weer in het Moving Futures Festival in première gaan. Tijdens de Movement Class deelt zij haar ideeën en bewegingsmateriaal.

 

In deze movement class XL werken we met onze fantasie en de golving van het lichaam. We weven onze bewegingen met en door elkaar, om die zo te transformeren tot dans. Het doel is om het lichaam te laten fantaseren en te ontdekken wat die fantasie kan toevoegen aan onze fysieke ervaring. We warmen van tevoren goed op en hebben ook tijd om te reflecteren op wat we doen, dus neem pen en papier mee!

 

geen ervaring vereist

Iedere eerste zondag van de maand.
Tijd: 13.00-16.00
Locatie: Dansateliers
Prijs: 15 euro

Koop Tickets