Movement Class XL: Marta & Kim

zo 2 feb | 13:00

Elke eerste zondag van de maand kun je deelnemen aan een extra uitgebreide editie van de Movement Class. Deze les vormt een verdiepende kennismaking met de werkwijze en het bewegingsmateriaal van een choreograaf van Dansateliers. Deze les is open voor iedereen geïnteresseerd in beweging, lichaamsbewustzijn, choreografie en dans. Geen ervaring vereist.

Op 2 februari wordt de Movement Class gegeven door Kim-Jomi Fischer en Marta Alstadsaeter. Kim en Marta ontmoetten elkaar in 2015. Hun verschillende achtergrond – één een hedendaagse danser, één een circus-artiest – vormde de aanleiding voor een bloeiende samenwerking. Sinds hun ontmoeting ontwikkelen ze hun eigen bewegingstaal door te duiken in de verschillende mogelijkheden en kwaliteiten die hun samenspel teweegbrengt. Ze creëren werk dat verder gaat dan de kaders van hun disciplines waarbij de onderlinge communicatie het vertrekpunt vormt.

In deze Movement Class XL gaan we aan de slag met het combineren van dans en circustechnieken. Dat begint met een lichaam dat opmerkzaam is en kan ‘luisteren’ naar de omgeving. Daarna leren we om elkaar op efficiënte en lichte wijze te dragen, vanuit onze botten. Er is veel aandacht voor hoe je gewicht vanuit het centrum van je lichaam verplaatst en hoe je je lichaam voorbereidt op het partneren. We gaan ook in op hoe je omgaat met verschillende lichamen, leren je enkele technieken vanuit de basis-partneracrobatiek en bouwen samen aan menselijke structuren.

Dit oefenen we aan de hand van repertoire, improvisatie en het onderzoeken van beweging.

Iedere eerste zondag van de maand.
Tijd: 13.00-16.00
Locatie: Dansateliers
Prijs: 15 euro

koop tickets