Jaoitz Osa

OSA+MUJIKA is het resultaat van een artistieke uitwisseling tussen Jaiotz Osa en Xabier Mujika. Hun samenwerking is een optelsom van twee creatieve werelden: die van dans en die van scenografie/kostuumontwerp. Hun streven is om visuele verhalen te vertellen. Het doel is om alle beelden die door hun hoofd dwarrelen vorm en betekenis te geven, en deze uit te dragen in zowel beweging als audio-visueel. Zodoende is de OSA+MUJIKA samenwerking het resultaat van de behoefte om hun ambities op het gebied van dans en visuele kunst te verwezenlijken.

Hun eerste voorstelling Suddenly was geselecteerd voor RedAcieloAbierto 2017 en stond op nationale en internationale festivals. Hun eerste avondvullende voorstelling Suddenly III ging in februari 2018 in première in het Gazteszena theater in Donostia (Spanje). Momenteel is Suddenly III op tournee, nadat het stuk was geselecteerd voor het Danza a Escena Circuit 2019.

Na deze eerste ervaringen maakten ze de stukken Produto (in opdracht van de KALE Company, Porto), KENOPHOBIA en EXPECTATIONS WILL NOT KILL YOU.

In 2020 zijn ze onderdeel van het uitwisselingsproject tussen Dansateliers en het Spaanse Akzuna Zentroa. Hun werk Loser gaat in première tijdens het Moving Futures Festival 2020 in Rotterdam.

Agenda

Movement Class: Jaoitz Osa

ma 2 mrt

20:00
Open voor iedereen geïnteresseerd in beweging, lichaamsbewustzijn, choreografie en dans. Geen ervaring vereist.