Danielle & Alexandra

Alexandra en Danielle vormen samen het collectief Strange Strangers. In 2018 presenteerden ze hun eerste voorstelling Under, Stand. Hiermee speelden/spelen ze zowel in Nederland als in het buitenland. Nu doen ze samen mee aan One Night’s Dance 2019.

Danielle Huyghe

Danielle Huyghe (1997) groeide op in België, waar ze als dansmaker en moderne danser is opgeleid aan de Kunsthumaniora Hedendaagse Dans in Antwerpen. Na haar afstuderen zette ze haar opleiding voort aan de bachelor Uitvoerend Danser van ArtEZ (Arnhem). Daar kreeg ze de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen als dansmaker en haar werk te presenteren op onder andere het ITs Festival, de Deventer Schouwburg, Theater aan de Rijn en Huis Oostpool. Daarnaast deed ze ervaring op bij choreografen Anton Lachky, Iris Bouche, Filip van Huffel, Ann van den Broek, Yasemin Kandemir, Karin Heyninck, Dario Torterelli en Caroline Finn.

Als dansmaker onderzoekt Danielle hoe geluid, kostuums, fysikaliteit en andere elementen bijdragen aan de sfeer van een werk en hoe dit een vervreemdend effect kan hebben.

Alexandra Verschuuren

Alexandra Verschuuren (1997) groeide op in Ohio (VS) en verhuisde op jonge leeftijd naar België. Hier ontdekte ze haar interesse in choreografie en compositie aan de Kunsthumaniora Hedendaagse Dans in Antwerpen. Momenteel studeert ze aan de Bachelor Uitvoerend Danser aan ArtEZ (Arnhem). Op ArtEZ werkte ze onder andere met Ann van den Broeck,  Anton Lachky, Keren Levi, Caroline Finn en Dario Torterelli. Daarnaast werkt ze individueel en in collectief aan verschillende projecten.

Door te creëren, streeft Alexandra ernaar om zichzelf te blijven ontwikkelen en haar begrip van de wereld om haar heen te vergroten.

Beeld voorpagina: Paul Sixta
Beeld hiernaast: Daphne van de Velde

Projects