The Fool – guided tour (preview)

vr 31 aug | 20:00

In het najaar van 2018 ontwikkelt choreograaf Connor Schumacher The Fool, een theatrale rondleiding in de tentoonstellingen Prosecute my Posture in De Garage Rotterdam en Pure Rubens van Museum Boijmans Van Beuningen. De eerste introductie van zijn nieuwe theatrale karakter The Fool vindt plaats op vrijdag 31 augustus tijdens de opening van Prosecute my Posture in De Garage Rotterdam om 20.00u.

Door te vertrekken vanuit de metafoor van “openen” en “sluiten” analyseert The Fool wat echt is, wat in beweging is, wat betekenis heeft en wat de mythes zijn die we voor onszelf verzamelen. Met The Fool helpt Connor Schumacher het publiek te reflecteren op hoe we ons lichaam inzetten om onze omgeving tot ons te nemen en hoe we daarbij het heden en het verleden gebruiken om te snappen wat we zien.

Prosecute my Posture – De Garage Rotterdam
Van 31 augustus t/m 28 oktober is de tentoonstelling Prosecute my Posture te zien in De Garage Rotterdam dat zich vormt rondom het thema van het kwetsbare lichaam. Voor de kunstenaars in de tentoonstelling vormt de kracht van beeld en taal een belangrijk uitgangspunt. Een tweede overeenkomst is de nadrukkelijke aanwezigheid van beweging of performance. De kunstenaars gebruiken het allen als een medium om de identiteit, kwetsbaarheid en waardigheid van het lichaam op een zowel pakkende als mysterieuze wijze in kaart te brengen. Meer informatie hier.