25 Years Dansateliers: Celebrating Movement

vr 7 jun | 20:30

25 Years Dansateliers: Celebrating Movement is een dansspektakel waarin we vieren waar Dansateliers goed in is: veelzijdige talentontwikkeling. Daar is het programma van vanavond een mooi voorbeeld van. Beginnende en meer ervaren makers bewegen de Kleine Zaal met een variëteit aan werk!  

Ballet Russe van choreograaf Joseph Simon gaat vanavond in de Kleine Zaal in première. Daarnaast brengen we pareltjes uit het verleden van choreografen Jan Martens, Tabea Martin en Liat Waysbort terug. Mis het niet!

Avondprogramma – Kleine Zaal
Please Me Please – Liat Waysbort
Danser Ivan Ugrin belichaamt de poging tot perfectie. Hij transformeert van mannelijk naar vrouwelijk en van balletdanser naar pornoster. Hoe ver durft hij te gaan om zijn publiek tevreden te stellen? Wie is de persoon achter dit spannende, atletische en misleidende lichaam?

Duet for Two Dancers – Tabea Martin
Duet for Two Dancers is een zoektocht naar de angst niet te voldoen aan wat je van jezelf verwacht, of aan wat je beroep of medemens van je vraagt. *

Pretty Perfect – Jan Martens
Pretty Perfect is een voorstudie op de voorstelling The Dog Days Are Over (2014), wat destijds de grote doorbraak voor Jan Martens betekende. In Pretty Perfect staat de sprong centraal, dit in een poging om de mens achter de danser op de scène te onthullen. Een nieuwe generatie dansers, studenten van Codarts, dansen dit uitdagende werk op 7 & 8 juni. *

Ballet Russe –  Joseph Simon (première)
Ballet Russe is een duet op de scheidslijn tussen house en ballet. Geïnspireerd door Les Ballet Russes dat een eeuw geleden met hun exotische flair Parijs op zijn kop zette, onderzoekt Joseph in dit werk opnieuw de aantrekkingskracht van het exotische.

Ook te zien Dansateliers viert haar verjaardag maar liefst twee dagen! Op zaterdag 8 juni kun je het avondprogramma bijwonen met werk van o.a. Kim & Marta, Jan Martens, Joseph Simon en Loïc Perela, afgesloten met een dansfeest. Op beide dagen geeft Choreograaf Connor Schumacher om 16:00u het startschot op het Schouwburgplein met The State of Dance. Dans je mee?  Klik hier voor meer informatie en tickets.

Tentoonstelling In aanloop naar het slotfeest staat de installatie An invitation to dance van Noud Heerkens tentoongesteld in de gymzaal van TENT. De installatie is gebaseerd en geïnspireerd op DANCE van Loïc Perela.* De opening vindt plaats op 26 mei en de installatie staat in verschillende opstellingen tot en met 23 juni. Kijk voor meer informatie op www.tentrotterdam.nl25 Years Dansateliers: Celebrating Movement is onderdeel van de Dansweek, van 5-15 juni 2019 in Rotterdam.

* deze choreografieën zijn oorspronkelijk ontwikkeld i.s.m. Conny Janssen Danst in de talentontwikkelingsprojecten ‘Brand New’ en ‘DANSLOKAAL’.

Beeld: Le Faune, Joseph Simon – Beeld Paul Sixta
Koop kaarten