Public movement: Connor Schumacher

zo 21 okt | 14:00

Op zondag 21 oktober nodigt choreograaf Connor Schumacher het publiek van Museum Boijmans Van Beuningen uit om mee te doen aan een publieke bewegingssessie in de tentoonstelling The Shape We’re In.

Kan dans ons perspectief op onszelf en de wereld veranderen? Met deze vraag als uitgangspunt startte choreograaf Connor Schumacher een dynamische bewegingsonderzoek op verschillende locaties buiten het theater. Samen met het publiek en de deelnemers onderzoekt hij tijdens de interactieve ontmoetingen of dans ons perspectief op onszelf en de wereld kan veranderen. Hoe beïnvloedt een groter bewustzijn van de ruimte, je lichaam en de mensen om je heen, dat wat je ziet, voelt en hoort?

The Shape We’re In – Museum Boijmans Van Beuningen (t/m 13 januari)
De werken uit de tentoonstelling The Shape We’re In zijn recente sculpturen uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen, waarin de mensfiguur een vertrekpunt is om onze leefwereld te bevragen. Voor deze kunstenaars is het lichaam als object van vlees en bloed, minder belangrijk dan het lichaam als een spiegel van onze tijd, van onze sociale codes en conventies. Hoe wordt identiteit bepaald? Welke rol speelt religie, sociale klasse of gender in de maatschappij? En welke waarden projecteren wij op ons eigen lichaam en dat van anderen?

Deelname gratis.
Tijd: 14.00-15.30
Locatie:
 Museum Boijmans van Beuningen – The Shape We’re In – Serrazaal
Aanmelden: via educatie@boijmans.nl

Koop kaarten