Premièreprogramma: Chameleon / BLUR #1

wo 20 feb | 21:00

Aanvang: 21:00
Locatie: Krijn Boon Studio, TR Schouwburg

De premières Chameleon van Joseph Simon en BLUR #1 van Ibon Salvador Bikandi vormen het resultaat van een uitwisselingsproject tussen Dansateliers in Rotterdam en kunstencentrum Azkuna Zentroa in Bilbao (Spanje). Ze zijn onderdeel van het premièreprogramma van Moving Futures Festival.

In Chameleon zoekt choreograaf/danser Joseph Simon naar de overeenkomsten en verschillen van de diverse bewegingstalen die zijn lichaam huisvest. Kan ik een kameleon zijn? Hoe zou het eruit zien als ik steeds van kleur verander? Al vergelijkend, gaat Joseph op verkenningstocht door zijn eigen lijf.

In Blur #1 verkent choreograaf Ibon Salvador Bikandi de grenzen van het menselijk lichaam. Hij bombardeert het lichaam met cinematografische beelden van zombielichamen, lichamen van geesten, cyborgs en robots. Tegelijkertijd ontwikkelt Ibon een werk geïnspireerd op structuren als slijm, rubber, gelatine en plakkerigheid. Zo hackt en her-programmeert hij het menselijk lichaam.

Na afloop ben je uitgenodigd om met de choreografen uit het festival te proosten en in gesprek te gaan over de voorstellingen.

Ook te zienOm 19:30 uur begint het premièreprogramma in de Kleine Zaal, waar Panflutes & Paperwork van Ingrid Berger Myhre & Lasse Passage in première gaat. Deze voorstelling ook bezoeken? Koop je kaartjes hier.

Passe-partout Wil je meer voorstellingen bekijken? Koop dan voor 30 euro het Moving Futures-passepartout! Daarmee kan je alle MFF-voorstellingen bekijken die van 20 t/m 22 februari in TR Schouwburg te zien zijn. Koop je passe-partout hier.

Koop kaarten