Notes on Synchrony (experiment)

vr 22 feb | 19:30

Aanvang: 19.30 uur
Locatie: Haltheater

De laatste avond van het Moving Futures Festival in Rotterdam start met een buitengewoon programma in het Haltheater van de Theater Rotterdam Schouwburg. Hedendaagse danskunstenaars en neurowetenschappers werken samen en nodigen je uit in het levende laboratorium Notes on Synchrony.

In een boeddhistisch debat verkennen twee of meer monniken inconsistenties in hun redenering terwijl ze gestileerde bewegingssequenties uitvoeren. Neurowetenschappers hebben aangetoond dat de hersengolven van de monniken synchroniseren tijdens het debat, waardoor er letterlijk een mentale connectie ontstaat. Notes on Synchrony is een experiment waarin hedendaagse dansers en neurowetenschappers samen de betekenis van deze verbinding onderzoeken.

Wees getuige van een bijzonder experiment dat voortkomt uit een samenwerking tussen choreografen Ido Batash en Matan Zamir, dramaturg Ferdinand Lewis (Random Collision) en onderzoekers Marieke van Vugt en Debarati Banerjee (Rijksuniversiteit Groningen).

Ook te zien  Om 21.00 uur vervolgen we het festival-programma in de Krijn Boon Studio met een combinatieprogramma van Die Verwandlung van Sophie Mayeux en Emotional Porn van Keren Rosenberg en Tony Markus Sacharias,  inclusief korte dansfilm. Deze voorstellingen ook bezoeken? Koop je tickets hier.

Passe-partout Wil je meer voorstellingen bekijken? Koop dan voor 30 euro het Moving Futures-passepartout! Daarmee kan je alle MFF-voorstellingen bekijken die van 20 t/m 22 februari in TR Schouwburg te zien zijn. Koop je passe-partout hier.

Koop kaarten