Movement Class XL met Connor Schumacher

zo 1 dec | 13:00

Elke eerste zondag van de maand kun je deelnemen aan een extra uitgebreide editie van de Movement Class. Deze les vormt een verdiepende kennismaking met de werkwijze en het bewegingsmateriaal van een choreograaf van Dansateliers. Aan de hand van een aantal fysieke opdrachten neemt een choreograaf je mee in een zoektocht naar je eigen vormen voor beweging. Deze les is open voor iedereen geïnteresseerd in beweging, lichaamsbewustzijn, choreografie en dans. Geen ervaring vereist.

Deze Movement Class XL neemt Connor Schumacher je mee in het eerste onderzoek voor ARK, een concept voor een fysieke en mentale trainingsstudio. Deze drie uur durende les is verdeeld in drie delen: SOFTCORE / HARDCORE / STATE OF DANCE. Tijdens SOFTCORE /HARDCORE zul je geleid worden met bewegingsopdrachten en metaforen. THE STATE OF DANCE is een open dansruimte om vrij te dansen. Door de les heen zal Connor je vragen om te reflecteren op je eigen ervaring, om zo te onderzoeken hoe de deelnemers reageren op hun eigen ervaring tijdens de les.

Je zult het warm krijgen, dus breng kleding mee waarin je lekker kunt bewegen, een flesje water en iets kleins om te eten.

Niet alles zal makkelijk zijn. Het zal een fysieke en mentale oefening zijn waarmee je kracht opbouwt voor beiden.

De richtlijnen voor deze les zijn:
Yes to dancing!
– we gaan dansen!
Yes to taking space! –  we zien de ruimte en onze  mogelijkheid om daarin vrij te bewegen al seen voorrecht, en zullen op die manier handelen.
Yes to giving space! – we zullen oefenen hoe we gebruik kunnen maken van dit voorrecht met respect voor anderen, wie ze ook zijn.
Yes to shaping space! – we geven samen een ruimte vorm waarin we zoeken naar wat alle deelnemers nodig hebben om te slagen in dat waarmee ze zich bezig houden.

Yes to the soft body! – we zijn allemaal mensen.
Yes to the strong body! – zachtheid en hardheid zijn geen tegenstelling van elkaar
Yes to the curved body! – Niets in dit leven is recht.
Yes to the social body! –  We kunnen het niet alleen in dit leven. We zullen de voorwaardes waaronder we samen willen leven oefenen.

Yes to every body! – Geen ervaring vereist. Enkel respect voor jezelf en voor anderen.

Iedere eerste zondag van de maand.
Tijd: 13.00-16.00
Locatie: Dansateliers
Prijs: 15 euro

Koop kaarten