Movement Class XL: Ingrid Berger Myhre

zo 5 mei | 13:00

Op elke eerste zondag van de maand kan je deelnemen aan een extra uitgebreide Movement Class in Dansateliers. De Movement Classes XL worden speciaal vormgegeven voor Dansateliers’ 25-jarige jubileum en worden gegeven door verschillende choreografen verbonden aan het huis. De les is een verdiepende kennismaking met het bewegingsmateriaal en de werkwijze van de makers. Aan de hand van een aantal fysieke opdrachten nemen zij je mee in een zoektocht naar je eigen vormen voor beweging. Deze les is open voor iedereen geïnteresseerd in beweging, lichaamsbewustzijn, choreografie en dans.

Op zondag 5 mei wordt de Movement Class XL gegeven door choreografe Ingrid Berger Myhre. Onder de vleugels van Dansateliers maakte Ingrid onder andere de solo BLANKS, die geselecteerd werd voor het het internationale platform Aerowaves Twenty18. Momenteel toert ze samen met componist Lasse Passage Nøsted met hun duet Panflutes and Paperwork. Als maker heeft ze een luchtige benadering van compositie en staat ze bekend om haar subtiele vorm van humor. Tijdens de Movement Class XL deelt ze haar methodes voor creaties en beweging.

Wat gaan we doen?

In deze workshop gaan we naar een reeks partituren kijken die ons iets kunnen vertellen over het snijvlak van dans en taal. Op welke manieren kunnen we naar dans kijken en deze beschrijven? Wat zijn de voor- en nadelen wanneer dans en muziek samenwerken?

We zullen ook experimenteren met en kijken naar de onderwerpen waarmee Ingrid en haar partner, componist Lasse Passage, momenteel bezig zijn in hun onderzoek naar de relatie tussen muziek en dans. Hoe kunnen deze twee disciplines samen bestaan? Waarom zien we de ene discipline soms als functioneler dan de andere?

Wat kun je verwachten?

Je kunt een speelse, open sfeer verwachten waarin we activiteiten doen die eerder lijken op spelletjes dan op oefeningen. Je krijgt veel keuzevrijheid en gelegenheid om je creativiteit de vrije loop te laten. Op die manier krijg je inzicht in hoe je vrij beweegt aan de hand van open partituren.

In de les krijg je een reeks aan praktische en theoretische ervaringen in  een dynamische ruimte waarbinnen je leert over de relatie tussen beweging, gedachtes, taal en muziek.

___________________

Iedere eerste zondag van de maand.
Tijd: 13.00-16.00
Locatie: Dansateliers
Prijs: 15 euro

Beeld: Sara Anke
Koop kaarten