Movement Class XL: Ingrid Berger Myhre

zo 3 nov | 13:00

Elke eerste zondag van de maand kun je deelnemen aan een extra uitgebreide editie van de Movement Class. Deze les vormt een verdiepende kennismaking met de werkwijze en het bewegingsmateriaal van een choreograaf van Dansateliers. Aan de hand van een aantal fysieke opdrachten neemt een choreograaf je mee in een zoektocht naar je eigen vormen voor beweging. Deze les is open voor iedereen geïnteresseerd in beweging, lichaamsbewustzijn, choreografie en dans. Geen ervaring vereist.

In november geeft choreograaf Ingrid Berger Myhre de Movement Class XL.

Wat zien we als we naar dans kijken? Als dans een taal is, wat kan die ons dan zeggen? In deze Movement Class XL doorlopen we een reeks partituren die gaan over dansen en kijken. We doen dat allemaal samen of in kleinere groepen en we zullen zowel bewegen, schrijven als dansen. Daarnaast zullen we met elkaar reflecteren op wat dans is: kan een dans alles zijn? En wat bepaalt eigenlijk hoe we  een dans ‘lezen’?

Wat kun je verwachten?

Je kunt een speelse, open sfeer verwachten waarin we activiteiten doen die eerder lijken op spelletjes dan op oefeningen. Je krijgt veel keuzevrijheid en gelegenheid om je creativiteit de vrije loop te laten. Op die manier krijg je inzicht in hoe je vrij beweegt door open partituren.

Iedere eerste zondag van de maand.
Tijd: 13.00-16.00
Locatie: Dansateliers
Prijs: 15 euro

Koop kaarten