Fading Fire / Hope & Heavy Metal

do 21 feb | 21:00

Aanvang: 21.00 uur
Locatie: Krijn Boon Studio

Ontdek een nieuwe generatie choreografen en bezoek Fading Fire van choreograaf Lois Alexander en Hope & Heavy Metal van choreograaf Sigrid Stigsdatter Matthiassen. In de Rotterdamse editie van het Moving Futures Festival zie je deze voorstellingen in een dubbelprogramma met een korte dansfilm als extraatje.

Fading Fire van Lois Alexander is een work in progress met als thema vuurDe solo gaat de confrontatie aan met de complexe relatie tussen de mens en de natuur. Lois is afgestudeerd van de dansopleiding aan The Juilliard School in New York. Momenteel woont en werkt hij in Amsterdam.

In de fysieke en muzikale solo Hope & Heavy Metal onderzoekt Sigrid bestaande opvattingen rondom het vrouwelijke lichaam. Hoe gaat het lichaam om met eenzaamheid, woede en sensualiteit? Soms woest, dan weer beheerst werkt Sigrid met, tegen en doorheen de heersende denkbeelden. Hope & Heavy Metal doet een legitieme poging het meesterschap over het lichaam terug te vorderen. Een zachte oproep om de mannelijke dominantie teder en voorgoed te beteugelen.

Kom tussen de voorstellingen door even op adem met een speciaal door Cinedans geselecteerde korte film.

Dancetalk
Voel jij je ook zo ongemakkelijk tijdens nagesprekken? Sluit aan bij Dancetalk! Moderator Merel Heering neemt alle ongemakkelijkheid weg. Voor je het weet zit je in een geanimeerd gesprek met de choreograaf en heb je woorden gegeven aan je ervaring.

Ook te zien Dit programma is onderdeel van Moving Futures Festival, dat drie dagen lang Rotterdam onveilig maakt met hedendaagse dans van jonge choreografen. Bezoek om 19.00u vandaag ook The Beauty of Falling Apart van Hilde Elbers en Heather Ware in de Pauluskerk of één van de andere voorstellingen. Koop je kaartjes hier.

Passe-partout Wil je meer voorstellingen bekijken? Koop dan voor 30 euro het Moving Futures-passepartout! Daarmee kan je alle MFF-voorstellingen bekijken die van 20 t/m 22 februari in TR Schouwburg te zien zijn. Koop je passe-partout hier.

Koop kaarten