ENGEL (short version) – Marta & Kim

vr 23 nov | 20:00

Als onderdeel van de 20e editie van DansClick presenteren Kim-Jomi Fischer en Marta Alstadsæter de korte versie van hun voorstelling Engel. Tijdens DansClick presenteren Korzo en het BNG Cultuurfonds de winnaars van de BNG Cultuurprijs 2018. Tijdens DansClick 20 zie je naast Engel, Antonin Comestaz’s Surface Image en Essential Rights van Fernando Troya.

Engel – Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsaeter
Engel
 van Kim-Jomi Fischer en Marta Alstadsaeter is een voorstelling over innerlijke strijd, keuzes maken en onze relatie tot het bovennatuurlijke. Twee performers, een circus-acrobate en een danser, smelten samen in een fysieke dialoog waarin lichaamsgewicht, balans en momentum voortdurend met elkaar aan de haal gaan. Engel is geïnspireerd door de gedichtenbundel “Stof dat als een meisje”, waarin schrijver Toon Tellegen de strijd beschrijft van een man die getart wordt door een engel. De makers vragen zich af: “Wie of wat leidt ons tegenwoordig door de chaos van het dagelijks bestaan?”

De jury van de BNG Bank dansprijs 2018 schreef over het concept van Engel: “Is het circus of is het dans? Die vraag pareren Kim & Marta met een zacht, vloeiend en sculpturaal spel met kracht, balans en verhouding […] Samen leggen Kim & Marta nieuwe betekenislagen bloot in de motoriek van de ander.”

Koop kaarten