Die Verwandlung / Emotional Porn

vr 22 feb | 21:00

Aanvang: 21.00 uur
Locatie: Krijn Boon Studio

De driedaagse Rotterdamse editie van het Moving Futures Festival sluit af met twee veelbelovende choreografen. In dit dubbelprogramma zie je Die Verwandlung van Sophie Mayeux en Emotional Porn van Keren Rosenberg en Tony Markus Sacharias.

In 2016 ontving choreograaf Sophie Mayeux de Choreography Award op het ITs Festival voor de korte versie van Die Verwandlung. In deze nieuwe versie, geïnspireerd op het boek van Franz Kafka, onderzoekt ze het evolutionaire proces van het leven. Vanaf het ontstaan van de eerste landschappen en oceanen tot post-menselijke creaturen. De karakters van Die Verwandlungreizen door de tijd, duiken in de diepte van een onbekend universum, terug naar het begin van de wereld.

Treed binnen in Emotional Porn, een grenzeloos universum van dans en audiovisuele kunst. Hierin nemen performer/choreograaf Keren Rosenberg en beeldend kunstenaar Tony Markus Sacharias onze sociale obsessie om hedendaagse technologie te gebruiken als middel voor self-exposure onder de loep. Ze nodigen het publiek uit om op hun eigen interpretatie van identiteit te reflecteren. Thema’s zoals intimiteit, sociale positionering, kwetsbaarheid, angst en confrontatie worden hierbij aan het licht gebracht. Samen met filmmaker Nicola Cavalazzi creëren ze een fysieke en virtuele totaalbeleving tussen lichaam, beeld en performance.

Ook te zien Om 19.30 uur kun je het bijzondere experiment Notes on Synchrony bijwonen in het Haltheater. Deze voorstelling ook bezoeken? Koop je tickets hier.

Passe-partout Wil je meer voorstellingen bekijken? Koop dan voor 30 euro het Moving Futures-passepartout! Daarmee kan je alle MFF-voorstellingen bekijken die van 20 t/m 22 februari in TR Schouwburg te zien zijn. Koop je passe-partout hier.

Koop kaarten