Dancing Museums II – residency

vr 10 mei t/m do 16 mei

Van 10 t/m 16 mei vindt de eerste bijeenkomst van Dancing Museums; the democracy of beings plaats in Nottingham, Engeland. Onderdeel van de bijeenkomst is het seminar: Why place dance in a museum/gallery?
Meer informatie over de bijeenkomst volgt hier.

Dancing Museums; the democracy of beings is een samenwerkingsproject waarin een aantal Europese dansorganisaties samen met vooraanstaande musea en de universiteit Ca’ Foscari (IT) zich verzamelen rondom de vraag: Kan de aanwezigheid van dans en beweging in een museale context de beleving van kunst en erfgoed versterken bij het publiek? Tijdens het project staan artistieke interventies in een museale context en het publiek centraal. Bijkomende focus is de ontwikkeling van een overkoepelend framewerk waarmee kennis en vaardigheden over verschillende manieren van publieksbenadering ontwikkeld, verbeterd, gedeeld en overgebracht kan worden.

Dancing Museums; the democracy of beings gaat op 14 oktober 2018 van start in Parijs, Frankrijk en loopt tot december 2021. Gedurende een lange reeks residenties organiseren de dansorganisaties, de deelnemende dansmakers in verschillende musea en in nauwe samenwerking met lokale universiteiten, expertmeetings en ontmoetingen met het museumpubliek.

Nieuwsgierig naar de eerste editie van het project? Bekijk hieronder het video-verslag van Paul Sixta.