25 Years Dansateliers: Celebrating Movement

za 8 jun | 20:30

25 Years Dansateliers: Celebrating Movement is een dansspektakel waarin we vieren waar Dansateliers goed in is: veelzijdige talentontwikkeling.  Daar is het programma van vanavond een mooi voorbeeld van. Beginnende en meer ervaren makers bewegen de Kleine Zaal met een variëteit aan werk!  

Ballet Russe van choreograaf Joseph Simon gaat op 7 juni in première. Daarnaast brengen we pareltjes uit het verleden en van nog niet zo lang geleden van choreografen Jan Martens, Loïc Perela en Marta & Kim terug. Mis het niet!

Avondprogramma:
Pretty Perfect – Jan Martens
Pretty Perfect is een voorstudie op de voorstelling The Dog Days Are Over (2014), wat destijds de grote doorbraak voor Jan Martens betekende. In Pretty Perfect staat de sprong centraal, dit in een poging om de mens achter de danser op de scène te onthullen. Een nieuwe generatie dansers, studenten van Codarts, dansen dit uitdagende werk op 7 & 8 juni.

Le Faune – Joseph Simon (film)
Le Faune is een betoverende dansfilm over voyeurisme, intimiteit en seksualiteit gebaseerd op het ballet L’après-midi d’un Faune (1912) van Vaslav Nijinski.

“De lichtheid van het werk van Simon is een verademing.” Theaterkrant.nl

As much as it’s worth – Kim & Marta
Twee performers bevinden zich in een situatie waarin de verhoudingen ongelijk zijn. Wat volgt is een gevoelig duet tussen twee ongelijke lichamen over het subtiele en genuanceerde van het moment waarop alles in balans lijkt te zijn.

Ballet Russe –  Joseph Simon
Ballet Russe is een duet op de scheidslijn tussen house en ballet. Geïnspireerd door het Ballet Russes dat een eeuw geleden met hun exotische flair Parijs op zijn kop zette, onderzoekt Joseph in dit werk opnieuw de aantrekkingskracht van het exotische.

DANCE – Loïc Perela – Foyer
‘Wat geeft je het gevoel dat je leeft?  Wat betekent dans voor je, wat voor rol speelt dans in je leven? In DANCE doe je levensenergie op. Dat werkt aanstekelijk. Het pulseert door, als een ode aan het altijd doorgaande leven.

Ook te zien Dansateliers viert haar verjaardag maar liefst twee dagen! Op vrijdag 7 juni kun je het avondprogramma bijwonen met werk van o.a. Joseph Simon, Jan Martens, Tabea Martin en Liat Waysbort. Op beide dagen geeft Choreograaf Connor Schumacher om 16:00 het startschot op het Schouwburgplein met The State of Dance. Dans je mee? Klik hier voor meer informatie en tickets.

Tentoonstelling In aanloop naar het slotfeest staat de installatie An invitation to dance van Noud Heerkens tentoongesteld in de gymzaal van TENT. De installatie is gebaseerd en geïnspireerd op DANCE van Loïc Perela. De opening vindt plaats op 26 mei en de installatie staat in verschillende opstellingen tot en met 23 juni. Kijk voor meer informatie op www.tentrotterdam.nl.

Beeld: Le Faune, Joseph Simon – Beeld Paul Sixta
Koop kaarten