25 jaar Dansateliers: opening #2

wo 10 okt | 20:30

Dansateliers bestaat 25 jaar en dat luiden we feestelijk in met een best-off programma op 9 en 10 oktober 2018 in Theater Rotterdam. Twee avonden lang tonen we een selectie spraakmakende en opvallende voorstellingen die onder de vleugels van ons huis hun oorsprong vonden. Het programma op de tweede dag bestaat uit de bijzondere voorstelling NOVEMBER (2015) van de Spaanse choreografe Roser López Espinosa en de korte dansfilm Le Faune (2018) van Joseph Simon.

NOVEMBER is een speelveld voor drie dansers, die samen een landschap creëren in afwachting van een naderend noodweer. Roser López Espinosa neemt je mee in een speelse interactie van een kleine groep met aandacht voor het persoonlijke maar ook voor gedeelde ruimte,  fantasie en een gevoel van saamhorigheid. In de voorstelling wordt ruimte geboden aan het dierlijke in ons, waarbij krachten gebundeld worden en met elkaar spelen geoorloofd is.

“De drie acrobatische dansers tillen, draaien, boetseren en komen tot steeds weer nieuwe evenwichten, speels en harmonisch. López Espinosa is heel vindingrijk in het componeren met de drie lijven.” Theaterkrant.nl, 2015

Le Faune (2018) – Joseph Simon
Le Faune is een betoverende dansfilm over voyeurisme, intimiteit en seksualiteit gebaseerd op het ballet L’après-midi d’un Faune (1912) van Vaslav Nijinski.

“De lichtheid van het werk van Simon is een verademing.” Theaterkrant.nl

Tickets

Koop kaarten