Heb een heerlijke zomer!

Lieve collega’s, dansliefhebbers en vriend(inn)en van Dansateliers,

De zomer is daar, het zonnetje schijnt en ondertussen gebeurt er weer veel in huize Dansateliers.
Om te beginnen hebben we sinds de maand mei ons team versterkt met Sanne Jacobs (ze kan ook heel goed breien en ze heeft haar eigen groentetuin!) als productieleider en Sharvani Lachman (die je kan wakker maken voor een chai latte en interesse heeft in het ontwikkelen van betekenisvolle belevenisconcepten…toekomstdroom!) die samen met Hanneke Huisman de PR en communicatie op zich neemt.

We zijn heel blij met deze twee professionals die ons team compleet maken. Op dit moment werkt Annejon Okhuijsen nog voor ons als zakelijk coördinator voor drie dagen, maar zij heeft besloten om die opdracht terug te geven. Wel blijft ze met associate artists Marta en Kim als creative producer werken. We zijn op dit moment op zoek naar vervanging voor Annejon voor de zakelijke coördinatie. Waar we natuurlijk ook mee bezig waren, het zoeken naar een nieuwe directeur, is gelukt! Dat nieuws bewaren we voor in september…..

Er zijn weer vele mooie ontmoetingen geweest in de afgelopen tijd – voor een overzicht lees ons jaarverslag – maar niet alles is altijd even zichtbaar. Courtney May Robertson heeft bijvoorbeeld haar solo The pleasure of stepping off a horse when it’s moving at full speed met Débora Posada Sánchez in gestudeerd. Voor Débora was dit haar afstudeerproject voor haar studie aan de opleiding  SEAD in Salzburg. Een fantastische leerervaring voor beiden; Courtney kon voor het eerst haar eigen solo zien en voor Debora was het een zeer uitdagende afstudeer ervaring.  Dit jaar hadden we voor het eerst een onderdeel van het Codarts Docent Dans curriculum in huis. Een aantal studenten waren bij ons ‘in residency’ en werkten met dramaturg Jaz aan wat makerschap nu eigenlijk is en betekent.

Als huis kunnen we maar een beperkt aantal makers volledig ondersteunen, maar we zoeken wel naar manieren om op een andere manier makers met wie we kennis hebben gemaakt te helpen. Dat doen we bijvoorbeeld door studioruimte te bieden, gecombineerd met een gesprek over het project in ruil voor een dienst, bijvoorbeeld het faciliteren van een movement class of meehelpen bij een studio presentatie.

Alexandra Verschuuren is zo’n maker. Zij werkt aan een onderzoek rondom kijken en bekeken worden en doet dat op allerlei plekken. Bij ons werkte ze in de vergaderruimte. In september deelt ze de uitkomst van haar onderzoek. Een zomer residency is ook een mogelijkheid. Deze zomer maken Tyrone Dikmoet en Lisanne Smits en Docent Dans student Janai Bart daar gebruik van. Zo krijgen ze de ruimte om lekker aan te rommelen in de studio om hun makerschap verder te onderzoeken. Speelruimte om te kunnen exploreren, heel belangrijk voor het vinden van je taal.

Dit zijn de kleine ontmoetingen die ook waardevol zijn, naast alle mooie projecten waar we jullie al over informeerden. Met natuurlijk als laatste mooie nieuws zo net voor de zomer, de eervolle nominatie voor Connor Schumacher voor de Gieskes Strijbis Podiumprijs 2022. In september volgt daar meer nieuws over.

Ondertussen ronden wij de selectie voor One Night’s Dance af, hebben we mooie gesprekken met Argil en Hassani om een aanvraag voor te bereiden en maken wij ons op voor een kleine zomerstop. Het kantoor is gesloten van 25 juli – 5 augustus. 

Heb een heerlijke zomer iedereen. Rust uit, kom bij en laad jezelf weer helemaal op om straks weer vol goede moed en met veel zin het seizoen 22-23 te starten.

Warme groet van ons allen.

Het Dansateliers team