Choreografen in de studio voor Moving Futures Festival

Op 20, 21 en 22 februari is het zover: Moving Futures Festival strijkt neer in Theater Rotterdam en de Pauluskerk! In de komende weken lees je alle ins en outs over het festival: welke voorstellingen mag je niet missen, wat beweegt de choreografen en meer! Vandaag: meer nieuws over de première-avond!

Het Moving Futures Festival in Rotterdam opent met maar liefst drie premières. Ingrid Berger Myhre en Lasse Passage presenteren hun werk Panflutes & Paperwork. Ibon Salvador Bikandi en Joseph Simon tonen in een dubbelprogramma hun voorstellingen BLUR #1 (Ibon Salvador Bikandi) en Chameleon (Joseph Simon).

Hacken van het lichaam

Dit laatste programma is onderdeel van een uitwisselingsprogramma met kunstencentrum Azkuna Zentroa in Bilbao (Spanje). Choreograaf Ibon Salvador Bikandi uit Bilbao is deze week gearriveerd en werkt de komende tijd bij ons in de studio aan zijn nieuwe voorstelling BLUR #1. Spannend, want de voorstelling vindt bijna helemaal in het donker plaats!

Ibon onderzoekt hoe het menselijk lichaam stand houdt in een tijd waarin de virtuele wereld steeds meer ruimte inneemt. Hij bombardeert het lichaam met cinematografische beelden van zombielichamen, lichamen van geesten, cyborgs en robots. Zo hackt en her-programmeert hij het menselijk lichaam.

Ook onze eigen choreograaf Joseph Simon werkt de komende tijd hard aan zijn voorstelling Chameleon. Joseph is geschoold in zowel klassiek ballet als in urban dansvormen. In deze voorstelling gaat hij op zoek naar de overeenkomsten in die stijlen en stelt hij zichzelf de vraag: Kan ik een kameleon zijn? Hoe zou het eruit zien als ik steeds van kleur verander?

Op 20 februari gaan beide voorstellingen in première in Theater Rotterdam. Ben je benieuwd naar het resultaat? Meer informatie over de voorstelling en tickets vind je hier.