Movement Class XL: Lana Coporda

zo 7 apr | 13:00

Op elke eerste zondag van de maand kan je deelnemen aan een extra uitgebreide Movement Class in Dansateliers. De Movement Classes XL worden speciaal vormgegeven voor Dansateliers’ 25-jarige jubileum en worden gegeven door verschillende choreografen verbonden aan het huis. De les is een verdiepende kennismaking met het bewegingsmateriaal en de werkwijze van de makers. Aan de hand van een aantal fysieke opdrachten nemen zij je mee in een zoektocht naar je eigen vormen voor beweging. Deze les is open voor iedereen geïnteresseerd in beweging, lichaamsbewustzijn, choreografie en dans.

Op 7 april geeft Lana Coporda de Movement Class XL. Lana vertrekt in haar werk vanuit een gevoel voor moraliteit waarin ze zich identificeert met sporen van absurditeit die herkenbaar zijn in sociaal gedrag. Tegelijkertijd zoekt ze ook naar humor, toegankelijkheid en nieuwe invalshoeken. Onder de vleugels van Dansateliers maakte ze Draaiplaneet (2016, co-productie met Tweetakt), ZOOM, Hestia and Sheela na gig (2016) en Creep Deep (2017) als onderdeel van DANSLOKAAL i.s.m. Conny Janssen Danst. Ze geeft deze les samen met Kim Hoogterp.

Tijdens de les neemt zij je mee in haar manier van werken en methodes voor creatie.

Wat kunnen de deelnemers verwachten van de les?

We starten met een warming-up waarin we ontdekken wat onze lichamen allemaal kunnen. Vanaf daar betreden we het rijk van beweging waar we toegang tot hebben via onze verbeelding. Met onze verbeelding en beweging ontdekken we niet-menselijke fysieke bewegingsvormen. Ga met ons mee langs een reis van natuurlijke fenomenen als biologische organismen, water, bomen, stenen, bergen en wolken. We zien onze lichamen als landschap.

Wat gaan de deelnemers ontdekken in de les?

We gebruiken de ‘What if…?’- vragen van choreograaf Deborah Hay om de wereld van onze verbeelding te betreden. We onderzoeken ook het niet-menselijke bewustzijn en maken van onze lichamen een landschap.

Wat kunnen de deelnemers uit de les halen?

Deelnemers ervaren op een creatieve manier welke mogelijkheden hun lichaam biedt. Na een warming-up waarin we ontdekken welke bewegingen ons lichaam kan maken, zoeken we een diepere connectie met onze spieren, gewrichten en cellen in ons lichaam. Vanuit de microkosmos die ons lichaam is, gaan we op ontdekkingstocht door de macrokosmos van onze verbeelding. Vanuit de rationele wereld vertrekken we naar die van de fantasie.

Iedere eerste zondag van de maand.
Tijd: 13.00-16.00
Locatie: Dansateliers
Prijs: 15 euro

Tickets