Roser López Espinosa

01 March - 03 March
Dansateliers

Tijdens de voorjaarsvakantie organiseert Dansateliers een driedaagse workshop met choreografe Roser López Espinosa. Met haar werk combineert Roser fysieke kracht, subtiliteit, risico en detail in een zoektocht naar nieuwe suggesties; naar fysieke verbeelding in stiltes en duidelijke gebaren. 

Lessen/workshop beschrijving
De lessen en workshop van Roser gaan in op een technisch werk- en bewegingsonderzoek en zijn een oefening in verschillende middelen voor creatie. Het bewegingsonderzoek benaderd Roser vanuit het gearticuleerde, zachte, lenige, snelle en krachtige lichaam. Er wordt gebruik gemaakt van de bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom als motor: curves, spiralen, draaiingen, golven en gecombineerde, aansluitende bewegingen. Hiernaast wordt gewerkt aan vloerwerk, rollen, glijden, simpele acrobatische bewegingen en sprongen en partnering, waarbij meerdere lichamen als één worden samengevoegd of "in elkaar geweven". Verschillende groepsmechanismen door middel van gewichtstransformaties worden onderzocht en het groepsbewustzijn wordt gefine-tuned om zo snelle banen door de ruimte te creëreren, vanuit zowel grote als kleine verfijnde bewegingspatronen. 

Tijdsschema
10:30u - 12:00u - ochtendles
12:00u - 12:30u - pauze
12:30u - 16:00u - workshop
Locatie: Dansateliers, Rotterdam
Prijs: 75 euro

Roser López Espinosa werkt sinds 2006 als onafhankelijk maker. Ze maakte onder andere het veel geprezen stuk Lowland (2013) het duet Hand to Hand (2014) voor DANSLOKAAL II (Conny Janssen Danst/Dansateliers) en NOVEMBER (2015). Met haar werk combineert Roser fysieke kracht, subtiliteit, risico en detail in een zoektocht naar nieuwe suggesties; naar fysieke verbeelding in stiltes en duidelijke gebaren. 

Als docent geeft Roser regelmatig les op academies en festivals in binnen- en buitenland. In Nederland is ze een regelmatige docent bij MTD / Theaterschool Amsterdam, ArtEZ Dansacademie Arnhem, Dansateliers en Korzo. Ze richt zich in haar lessen voornamelijk op hedendaagse danstechnieken als floorwork en partnering.

« terug naar workshop overzicht