25 jaar Dansateliers: inspiratie-atelier

di 9 okt t/m wo 10 okt

Ter ere van ons 25-jarige bestaan organiseren we op 9 en 10 oktober 2018 een tweedaags inspiratie-atelier getiteld Gaining new perspectives: exercises for body and mind. Het atelier is bedoeld voor professionals uit het veld; directeuren, makers, programmeurs, dramaturgen, creative producers en critici.

Met interactieve lezingen, werksessies, movement classes en voorstellingsbezoeken worden gezamenlijke strategieën verkend die nodig zijn om als sector, door de jaren heen, vitaal te blijven handelen. Tijdens het atelier worden artistieke praktijken, dramaturgische methodes, gespreksvormen en zienswijzen gedeeld, die de werkpraktijk van Dansateliers weerspiegelen en mede door het huis werden ontwikkeld. Onderzocht wordt hoe we door van perspectief te veranderen, tot nieuwe inzichten voor organisatie en samenwerking kunnen komen.

Met bijdragen van Evja Lilja (kunstenaar, professor en artistiek directeur van Dansehallerne in Copenhagen, keynote), Peggy Olislaegers (kunstenaar, dansactivist, dansdramaturg), Monica Gillette (kunstenaar, onderzoeker, docent), Connor Schumacher (choreograaf) & Maaike Schuurmans (dramaturg), Ingrid Berger Myhre (choreograaf) en Konstantina Georgelou (dramaturg, onderzoeker) en meer.

Het atelier wordt ondersteund door het European Dancehouse Network. Het EDN is het Europese netwerk van Danshuizen, dat zich sterk maakt voor de positie van dans als kunstvorm door onderlinge kennisdeling en het organiseren van programma’s, symposia en projecten ter ondersteuning van de ontwikkeling van kunstenaars en de sector.

Let op. Dit event is bedoeld voor professionals en alleen op uitnodiging toegankelijk.