Team

Dansateliers bestaat uit een klein vast kernteam. Per project werken wij hiernaast met verschillende freelancers: technici, dramaturgen en productie medewerkers. Ontmoet ons (kern)team hieronder.

Kristin de Groot

Kristin de Groot staat sinds 2011 aan het roer van Dansateliers. Voor haar aanstelling bij de Rotterdamse organisatie werkte ze jarenlang zelf als freelance danser en was ze als mentor, onderwijsontwikkelaar, coördinator en uiteindelijk Hoofd Opleiding Dans betrokken bij de ArtEZ Dansacademie in Arnhem. Binnen Dansateliers stippelt ze het beleid uit en fungeert ze als verbindende factor; doorlopend is ze op zoek naar (artistieke) samenwerkingen, kansen en mogelijkheden voor de organisatie en de makers, voor nu en in de toekomst.

Wat vind je zo leuk aan Dansateliers?

Dat het een creatieve plek is waar een nieuwe generatie kunstenaars met heel hun ziel en zaligheid op avontuur gaan om hun eigen taal en vorm te ontwikkelen, om hun kunstenaarschap inhoud te geven, hun vakmanschap te ontwikkelen en zich voor te bereiden op een eigen beroepspraktijk. Ik vind het een genot om met deze jonge denkers en makers te werken. Het zijn allemaal stuk voor stuk intelligente, bevlogen en geëngageerde kunstenaars. Daar word ik enorm blij van.

Wat maakt Dansateliers speciaal?

Alles; de mix van makers, de gekke mensen op kantoor, het mooie werk wat ontstaat, de vele gesprekken die er gevoerd worden, het fijne publiek dat ons volgt, de fantastische partners met wie we werken, de bijzondere projecten die we ontwikkelen en zo kan ik nog wel even doorgaan…..

Waar ben je het meest trots op?

Op het feit dat de organisatie staat waar ze staat. Mijn eerste opdracht als directeur was de organisatie overeind te houden in een tijd van gigantische bezuinigingen, en dat is gelukt. Dat is niet alleen mijn verdienste, maar ook van Johan en later Lody. We hebben de juiste keuzes gemaakt en zijn in staat geweest de organisatie een boost aan zichtbaarheid te geven. We worden momenteel nationaal en internationaal zeer gezien en gewaardeerd.

Liever voor of achter de schermen?

Allebei. Ik vind het heerlijk om in de studio met makers bezig te zijn, maar ik kan ook heel erg genieten van een publiek moment rondom voorstellingen of andere gelegenheden. Ik denk dat er hier wel een parallel is met hoe ik als danser werkte. Ik kon immens genieten van een creatief proces in de veilige haven die een studio dan is, maar ik genoot evenzeer van de ontmoeting met het publiek als een stuk eenmaal af was en getoerd ging worden.

Kristin de Groot
kristin@dansateliers.nl

Johan Cuperus

Johan Cuperus is sinds jaar en dag de veelzijdige zakelijk leider van Dansateliers. Naast de algehele bedrijfsmanagement begeleidt hij de makers van het huis op zakelijk en productioneel gebied. Hij heeft een rijk verleden in het Rotterdamse dansveld en werkte eerder in de televisie en mediawereld. Voor Dansateliers is hij een onmisbare factor binnen het team; een energieke duizendpoot die 24 uur per dag voor iedereen klaar staat.

Wat doe je zoal bij Dansateliers?

Ik ben zakelijk leider maar omdat mensen vaak niet weten wat dit inhoudt kan je ook zeggen dat ik me bezig houdt met ‘bedrijfsleider-achtige’ zaken. Ik probeer de juiste condities te scheppen voor de artistieke creaties en invalshoeken en heb de leiding over de financiën, productie en planning van allerlei zaken binnen Dansateliers.

Hoe ben je bij Dansateliers terechtgekomen?

Ik ben sinds 2010 officieel deel van het Dansateliers-team maar ben al sinds het begin, 25 jaar geleden, op verschillende manieren betrokken. In de jaren negentig ben ik begonnen met het Service Punt Dans, om te zorgen dat er professionele lessen georganiseerd konden worden voor het freelance danscircuit. Ook werkte ik jarenlang als zakelijk leider van Rogie & Company en behartigde ik de zaken voor andere gezelschappen. Na een interim positie ben ik in 2011 officieel gestart als zakelijk leider van Dansateliers.

Wat maakt Dansateliers speciaal?

Dansateliers is een zeer gevarieerde plek. De manier waarop wij mensen in contact brengen met nieuwe ervaringen is erg specifiek en bijzonder. Kunst geeft het leven zin. Ik steek dan ook veel energie en uren in de organisatie. Er gaat bijna geen moment voorbij of je kunt mij hier vinden.

Wat je verder over Johan moet weten is dat hij graag een helpende hand biedt, down to earth is en dat hij meer van praktische details houdt dan van ‘the big picture’. Als je hem niet bij Dansateliers aantreft is de kans groot dat hij onderweg is op zijn scooter; van Rotterdam naar Zwitserland, geen land is hem te ver.

Johan Cuperus
johan@dansateliers.nl

Lody Meijer

Lody Meijer houdt zich dagelijks bezig met de PR en communicatie van Dansateliers en is verantwoordelijk voor de open Movement Classes op woensdagavond. Ze heeft een achtergrond in de Beeldende Kunst maar verloor haar hart aan de hedendaagse danswereld. Naast Dansateliers werkt ze voor verschillende dansfestivals, gezelschappen en choreografen.

Wat vind je zo leuk aan Dansateliers?

Bij Dansateliers proberen we het vaak moeilijk toegankelijke creatieproces van een kunstenaar inzichtelijk te maken voor een breed publiek. Het is een uitdaging om samen met de rest van het team en de makers te bedenken hoe we dit kunnen doen. Dit is voor mij bovendien de ultieme plek om als bruggenbouwer met kunst bezig te zijn. Als medewerker zit ik met mijn neus bovenop het creatieproces. Ik kan zo de studio instappen om de choreografen aan het werk te zien. Daarnaast ga ik graag met de bezoekers in gesprek om te horen hoe zij het werk ervaren.

Wat drijft jou?

Kunst werkt voor mij enorm inspirerend, ook dingen die ik “lelijk” of “moeilijk” vind. Het zet me aan het denken, het daagt me uit, het leert me naar de wereld kijken vanuit verschillende perspectieven en het brengt me in contact met andere werelden. Ik wil deze inspiratie doorgeven aan anderen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Sinds ik bij Dansateliers werk ben ik zelf ook meer geïnteresseerd geraakt in dans. En dan  vooral gebaseerd op improvisatie, want een technische danser ben ik niet. Naast de Movement Classes doe ik daarom sinds enige tijd aan contact improvisatie. Verder ben ik een frequent tekenaar, ga ik vaak naar live muziek optredens, exposities, festivals, films etc. Ik ben een allesvreter.

Lody Meijer
pr@dansateliers.nl

Priscilla Verwaaijen

Priscilla Verwaaijen is Dansateliers’ altijd vrolijke, assistent zakelijk leider. In 2016 kwam ze voor het eerst in contact met Dansateliers als stagiaire. Ze liet een verpletterende indruk achter en kreeg een jaar later een vaste plek in het team. Momenteel studeert ze Autonoom Beeldende Kunst aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en behaalde eerder haar Bachelor in Arts and Culture studies aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Wat vind je leuk aan Dansateliers?

Dansateliers voelt als een soort kleine familie, erg fijn, warm en iedereen is heel close, zowel op kantoor als met de makers. Wat ik vooral fijn vindt aan Dansateliers is de openheid en gelijkheid. Niemand voelt zich beter dan de rest.

Wat is er typisch aan Priscilla?

Ik ben veel te vinden bij culturele evenementen in Rotterdam, van dans, tot muziek, maar bijna altijd kunst-gerelateerd. Zelf ben ik ook een deelnemer van de kunstwereld als het gaat om maken. Vrienden en familie spelen een grote rol in mijn leven, ik vind het dan ook belangrijk om daar genoeg tijd voor vrij te maken. Verder probeer ik ook regelmatig te bewegen, sporten of dansen, omdat dit goed is voor de body en mind.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik na mijn studie op de universiteit ben aangenomen voor de studie Autonoom Beeldende Kunst aan de Willem de Kooning Academie. In plaats van aan een master te beginnen, zoals iedereen verwachtte, heb ik besloten om mijn droom waar te maken en heb ik voor deze praktische studie gekozen.

Priscilla is te bereiken via info@dansateliers.nl

Susanne Middelberg

Susanne Middelberg is als externe medewerker verantwoordelijk voor de lessenprogrammering bij Dansateliers. Naast een moderne dansopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem studeerde ze fotografie aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Als danser en actrice werkte ze voor verschillende choreografen en regisseurs. Als freelance fotografe staat ze bekend om haar doordringende portretten waarvoor ze verschillende prijzen won.

Wat vind je zo leuk aan Dansateliers?

Ik vind het team van Dansateliers onwijs leuk! Het is heel belangrijk dat makers een plek hebben om onderzoek te kunnen doen naar wat zij willen vertellen. En Dansateliers biedt hierin enorme steun.

Waar ben je het meest trots op?           

In 2015 ben ik Nederlands kampioen yoga geworden en met mijn fotografie heb ik onder andere de Canon Master en de eerste prijs voor een portret bij de International Photography Awards gewonnen. Er zijn een hoop dingen waar ik trots op ben in mijn leven. Maar ik ben toch wel het meest trots op mijn twee kinderen.

Wat is er typisch Susanne?

Ik word chagrijnig van geen yoga doen, ruik eerst aan boeken voordat ik ze lees. Ik heb veel verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen, en ben verslaafd aan pure chocola. Ik hou Johan regelmatig van zijn werk af omdat ik te veel praat. Ben erg blij als ik een goed portret van een mooi persoon gemaakt heb en ik zit vaak te veel in mijn hoofd.

Benieuwd naar de fotografie van Susanne? Bekijk haar website: www.susannemiddelberg.nl

Susanne Middelberg
via info@dansateliers.nl

Edwin van Steenbergen

Edwin van Steenbergen is een freelance lichtontwerper en technicus. Hij werkt(e) o.a. met dansgezelschappen als 2MoveDanceCompany, Panama Pictures, Conny Janssen danst, Internationaal Danstheater, Isabelle Bernaert, Guangdong Modern Dance Company en Living Dance Studio.

Onderdeel van zijn dagelijkse bezigheden is het begeleiden en lesgeven aan studenten aan de Codarts dans- en circus academie en de ondersteuning van de organisatie en makers van Dansateliers.

Paul Sixta

Paul Sixta is een onafhankelijke filmmaker en fotograaf uit Amsterdam. Hij studeerde in 2003 af aan de audio-visual afdeling van het St. Joost in Breda. Met zijn films en video-installaties is hij wereldwijd te zien op festivals en in musea en won hij verschillende prijzen. Regelmatig werkt hij samen met andere kunstenaars en choreografen. Voor Dansateliers is hij sinds jaren vast verantwoordelijk voor video-registraties, trailers en teasers.

Voor meer informatie kijk op www.paulsixta.com.

[jouw naam hier]

Ben jij waar we naar op zoek zijn?

Dansateliers is doorlopend op zoek naar stagiaires.Dansateliers is een internationale organisatie, dus beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal is vereist.

Ben jij op zoek naar een leuke, leerzame stage in Rotterdam? Solliciteer dan nu. Voor meer info klik hier.

Sanne Jonkers

Wie ben je?
Sanne Jonkers

Waar hou je je graag mee bezig?
Ik houd me graag bezig met wandelen, lezen, reizen (lees: veel van de wereld willen zien) en vaak naar het theater gaan. Daarnaast ben ik fervent gebruiker van mijn Cinevillepas. Eigenlijk houd ik me bezig met alles dat met kunst en cultuur te maken heeft.

Wat doe je bij Dansateliers?
Bij Dansateliers werk ik als medewerker productie. Zo heb ik meegewerkt aan de totstandkoming van de ateliers ter viering van het 25 jarig jubileum en ben ik nu bezig met de productie voor One Night’s Dance 2018.

Wat spreekt jou aan aan Dansateliers / werken bij Dansateliers?
Ik heb voorheen alleen nog maar gewerkt bij gezelschappen die zich richtten op teksttheater, performance theater of jeugdtheater. Ik had nog weinig ervaring met het werken in de danssector, maar ik vind het heel leuk. Vooral het internationale aspect ervan daagt me uit. Bijna alles gaat hier in twee talen; Engels & Nederlands. Daarnaast heb je contact met mensen uit de Danssector over de hele wereld en dat vind ik een leuke bijkomstigheid!

Dansateliers is een kleine organisatie, waar veel ruimte is voor openheid en gelijkheid. Vanaf het eerste moment dat ik hier aan het werk ging, kwam ik in een warm bad terecht. Omdat de organisatie klein is, krijg je van alle verschillende takken van de organisatie iets mee. Zowel artistiek als zakelijk. Dat maakt het werken hier heel leuk!

Wat is typisch Sanne?
Vrolijk, bij vlagen impulsief, avontuurlijk en (bijna) altijd bezig met kunst en cultuur gerelateerde dingen!

Kristin de Groot

Kristin de Groot staat sinds 2011 aan het roer van Dansateliers. Voor haar aanstelling bij de Rotterdamse organisatie werkte ze jarenlang zelf als freelance danser en was ze als mentor, onderwijsontwikkelaar, coördinator en uiteindelijk Hoofd Opleiding Dans betrokken bij de ArtEZ Dansacademie in Arnhem. Binnen Dansateliers stippelt ze het beleid uit en fungeert ze als verbindende factor; doorlopend is ze op zoek naar (artistieke) samenwerkingen, kansen en mogelijkheden voor de organisatie en de makers, voor nu en in de toekomst.

Wat vind je zo leuk aan Dansateliers?

Dat het een creatieve plek is waar een nieuwe generatie kunstenaars met heel hun ziel en zaligheid op avontuur gaan om hun eigen taal en vorm te ontwikkelen, om hun kunstenaarschap inhoud te geven, hun vakmanschap te ontwikkelen en zich voor te bereiden op een eigen beroepspraktijk. Ik vind het een genot om met deze jonge denkers en makers te werken. Het zijn allemaal stuk voor stuk intelligente, bevlogen en geëngageerde kunstenaars. Daar word ik enorm blij van.

Wat maakt Dansateliers speciaal?

Alles; de mix van makers, de gekke mensen op kantoor, het mooie werk wat ontstaat, de vele gesprekken die er gevoerd worden, het fijne publiek dat ons volgt, de fantastische partners met wie we werken, de bijzondere projecten die we ontwikkelen en zo kan ik nog wel even doorgaan…..

Waar ben je het meest trots op?

Op het feit dat de organisatie staat waar ze staat. Mijn eerste opdracht als directeur was de organisatie overeind te houden in een tijd van gigantische bezuinigingen, en dat is gelukt. Dat is niet alleen mijn verdienste, maar ook van Johan en later Lody. We hebben de juiste keuzes gemaakt en zijn in staat geweest de organisatie een boost aan zichtbaarheid te geven. We worden momenteel nationaal en internationaal zeer gezien en gewaardeerd.

Liever voor of achter de schermen?

Allebei. Ik vind het heerlijk om in de studio met makers bezig te zijn, maar ik kan ook heel erg genieten van een publiek moment rondom voorstellingen of andere gelegenheden. Ik denk dat er hier wel een parallel is met hoe ik als danser werkte. Ik kon immens genieten van een creatief proces in de veilige haven die een studio dan is, maar ik genoot evenzeer van de ontmoeting met het publiek als een stuk eenmaal af was en getoerd ging worden.

Kristin de Groot
kristin@dansateliers.nl

Johan Cuperus

Johan Cuperus is sinds jaar en dag de veelzijdige zakelijk leider van Dansateliers. Naast de algehele bedrijfsmanagement begeleidt hij de makers van het huis op zakelijk en productioneel gebied. Hij heeft een rijk verleden in het Rotterdamse dansveld en werkte eerder in de televisie en mediawereld. Voor Dansateliers is hij een onmisbare factor binnen het team; een energieke duizendpoot die 24 uur per dag voor iedereen klaar staat.

Wat doe je zoal bij Dansateliers?

Ik ben zakelijk leider maar omdat mensen vaak niet weten wat dit inhoudt kan je ook zeggen dat ik me bezig houdt met ‘bedrijfsleider-achtige’ zaken. Ik probeer de juiste condities te scheppen voor de artistieke creaties en invalshoeken en heb de leiding over de financiën, productie en planning van allerlei zaken binnen Dansateliers.

Hoe ben je bij Dansateliers terechtgekomen?

Ik ben sinds 2010 officieel deel van het Dansateliers-team maar ben al sinds het begin, 25 jaar geleden, op verschillende manieren betrokken. In de jaren negentig ben ik begonnen met het Service Punt Dans, om te zorgen dat er professionele lessen georganiseerd konden worden voor het freelance danscircuit. Ook werkte ik jarenlang als zakelijk leider van Rogie & Company en behartigde ik de zaken voor andere gezelschappen. Na een interim positie ben ik in 2011 officieel gestart als zakelijk leider van Dansateliers.

Wat maakt Dansateliers speciaal?

Dansateliers is een zeer gevarieerde plek. De manier waarop wij mensen in contact brengen met nieuwe ervaringen is erg specifiek en bijzonder. Kunst geeft het leven zin. Ik steek dan ook veel energie en uren in de organisatie. Er gaat bijna geen moment voorbij of je kunt mij hier vinden.

Wat je verder over Johan moet weten is dat hij graag een helpende hand biedt, down to earth is en dat hij meer van praktische details houdt dan van ‘the big picture’. Als je hem niet bij Dansateliers aantreft is de kans groot dat hij onderweg is op zijn scooter; van Rotterdam naar Zwitserland, geen land is hem te ver.

Johan Cuperus
johan@dansateliers.nl

Lody Meijer

Lody Meijer houdt zich dagelijks bezig met de PR en communicatie van Dansateliers en is verantwoordelijk voor de open Movement Classes op woensdagavond. Ze heeft een achtergrond in de Beeldende Kunst maar verloor haar hart aan de hedendaagse danswereld. Naast Dansateliers werkt ze voor verschillende dansfestivals, gezelschappen en choreografen.

Wat vind je zo leuk aan Dansateliers?

Bij Dansateliers proberen we het vaak moeilijk toegankelijke creatieproces van een kunstenaar inzichtelijk te maken voor een breed publiek. Het is een uitdaging om samen met de rest van het team en de makers te bedenken hoe we dit kunnen doen. Dit is voor mij bovendien de ultieme plek om als bruggenbouwer met kunst bezig te zijn. Als medewerker zit ik met mijn neus bovenop het creatieproces. Ik kan zo de studio instappen om de choreografen aan het werk te zien. Daarnaast ga ik graag met de bezoekers in gesprek om te horen hoe zij het werk ervaren.

Wat drijft jou?

Kunst werkt voor mij enorm inspirerend, ook dingen die ik “lelijk” of “moeilijk” vind. Het zet me aan het denken, het daagt me uit, het leert me naar de wereld kijken vanuit verschillende perspectieven en het brengt me in contact met andere werelden. Ik wil deze inspiratie doorgeven aan anderen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Sinds ik bij Dansateliers werk ben ik zelf ook meer geïnteresseerd geraakt in dans. En dan  vooral gebaseerd op improvisatie, want een technische danser ben ik niet. Naast de Movement Classes doe ik daarom sinds enige tijd aan contact improvisatie. Verder ben ik een frequent tekenaar, ga ik vaak naar live muziek optredens, exposities, festivals, films etc. Ik ben een allesvreter.

Lody Meijer
pr@dansateliers.nl

Priscilla Verwaaijen

Priscilla Verwaaijen is Dansateliers’ altijd vrolijke, assistent zakelijk leider. In 2016 kwam ze voor het eerst in contact met Dansateliers als stagiaire. Ze liet een verpletterende indruk achter en kreeg een jaar later een vaste plek in het team. Momenteel studeert ze Autonoom Beeldende Kunst aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en behaalde eerder haar Bachelor in Arts and Culture studies aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Wat vind je leuk aan Dansateliers?

Dansateliers voelt als een soort kleine familie, erg fijn, warm en iedereen is heel close, zowel op kantoor als met de makers. Wat ik vooral fijn vindt aan Dansateliers is de openheid en gelijkheid. Niemand voelt zich beter dan de rest.

Wat is er typisch aan Priscilla?

Ik ben veel te vinden bij culturele evenementen in Rotterdam, van dans, tot muziek, maar bijna altijd kunst-gerelateerd. Zelf ben ik ook een deelnemer van de kunstwereld als het gaat om maken. Vrienden en familie spelen een grote rol in mijn leven, ik vind het dan ook belangrijk om daar genoeg tijd voor vrij te maken. Verder probeer ik ook regelmatig te bewegen, sporten of dansen, omdat dit goed is voor de body en mind.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik na mijn studie op de universiteit ben aangenomen voor de studie Autonoom Beeldende Kunst aan de Willem de Kooning Academie. In plaats van aan een master te beginnen, zoals iedereen verwachtte, heb ik besloten om mijn droom waar te maken en heb ik voor deze praktische studie gekozen.

Priscilla is te bereiken via info@dansateliers.nl

Susanne Middelberg

Susanne Middelberg is als externe medewerker verantwoordelijk voor de lessenprogrammering bij Dansateliers. Naast een moderne dansopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem studeerde ze fotografie aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Als danser en actrice werkte ze voor verschillende choreografen en regisseurs. Als freelance fotografe staat ze bekend om haar doordringende portretten waarvoor ze verschillende prijzen won.

Wat vind je zo leuk aan Dansateliers?

Ik vind het team van Dansateliers onwijs leuk! Het is heel belangrijk dat makers een plek hebben om onderzoek te kunnen doen naar wat zij willen vertellen. En Dansateliers biedt hierin enorme steun.

Waar ben je het meest trots op?           

In 2015 ben ik Nederlands kampioen yoga geworden en met mijn fotografie heb ik onder andere de Canon Master en de eerste prijs voor een portret bij de International Photography Awards gewonnen. Er zijn een hoop dingen waar ik trots op ben in mijn leven. Maar ik ben toch wel het meest trots op mijn twee kinderen.

Wat is er typisch Susanne?

Ik word chagrijnig van geen yoga doen, ruik eerst aan boeken voordat ik ze lees. Ik heb veel verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen, en ben verslaafd aan pure chocola. Ik hou Johan regelmatig van zijn werk af omdat ik te veel praat. Ben erg blij als ik een goed portret van een mooi persoon gemaakt heb en ik zit vaak te veel in mijn hoofd.

Benieuwd naar de fotografie van Susanne? Bekijk haar website: www.susannemiddelberg.nl

Susanne Middelberg
via info@dansateliers.nl

Edwin van Steenbergen

Edwin van Steenbergen is een freelance lichtontwerper en technicus. Hij werkt(e) o.a. met dansgezelschappen als 2MoveDanceCompany, Panama Pictures, Conny Janssen danst, Internationaal Danstheater, Isabelle Bernaert, Guangdong Modern Dance Company en Living Dance Studio.

Onderdeel van zijn dagelijkse bezigheden is het begeleiden en lesgeven aan studenten aan de Codarts dans- en circus academie en de ondersteuning van de organisatie en makers van Dansateliers.

Paul Sixta

Paul Sixta is een onafhankelijke filmmaker en fotograaf uit Amsterdam. Hij studeerde in 2003 af aan de audio-visual afdeling van het St. Joost in Breda. Met zijn films en video-installaties is hij wereldwijd te zien op festivals en in musea en won hij verschillende prijzen. Regelmatig werkt hij samen met andere kunstenaars en choreografen. Voor Dansateliers is hij sinds jaren vast verantwoordelijk voor video-registraties, trailers en teasers.

Voor meer informatie kijk op www.paulsixta.com.

[jouw naam hier]

Ben jij waar we naar op zoek zijn?

Dansateliers is doorlopend op zoek naar stagiaires.Dansateliers is een internationale organisatie, dus beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal is vereist.

Ben jij op zoek naar een leuke, leerzame stage in Rotterdam? Solliciteer dan nu. Voor meer info klik hier.

Sanne Jonkers

Wie ben je?
Sanne Jonkers

Waar hou je je graag mee bezig?
Ik houd me graag bezig met wandelen, lezen, reizen (lees: veel van de wereld willen zien) en vaak naar het theater gaan. Daarnaast ben ik fervent gebruiker van mijn Cinevillepas. Eigenlijk houd ik me bezig met alles dat met kunst en cultuur te maken heeft.

Wat doe je bij Dansateliers?
Bij Dansateliers werk ik als medewerker productie. Zo heb ik meegewerkt aan de totstandkoming van de ateliers ter viering van het 25 jarig jubileum en ben ik nu bezig met de productie voor One Night’s Dance 2018.

Wat spreekt jou aan aan Dansateliers / werken bij Dansateliers?
Ik heb voorheen alleen nog maar gewerkt bij gezelschappen die zich richtten op teksttheater, performance theater of jeugdtheater. Ik had nog weinig ervaring met het werken in de danssector, maar ik vind het heel leuk. Vooral het internationale aspect ervan daagt me uit. Bijna alles gaat hier in twee talen; Engels & Nederlands. Daarnaast heb je contact met mensen uit de Danssector over de hele wereld en dat vind ik een leuke bijkomstigheid!

Dansateliers is een kleine organisatie, waar veel ruimte is voor openheid en gelijkheid. Vanaf het eerste moment dat ik hier aan het werk ging, kwam ik in een warm bad terecht. Omdat de organisatie klein is, krijg je van alle verschillende takken van de organisatie iets mee. Zowel artistiek als zakelijk. Dat maakt het werken hier heel leuk!

Wat is typisch Sanne?
Vrolijk, bij vlagen impulsief, avontuurlijk en (bijna) altijd bezig met kunst en cultuur gerelateerde dingen!