Hope and Heavy Metal

Hope and Heavy Metal (werktitel) is het nieuwe project van de in 2017 aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling afgestudeerde Sigrid Stigsdatter Mathiassen. In het werk onderzoekt ze bestaande opvattingen en denkpatronen rondom het vrouwelijke lichaam. Hoe gaat het lichaam om met eenzaamheid, woede en sensualiteit? In samenwerking met muzikant en beeldend kunstenaar Julie Aaltonen creëert Sigrid een solo in de vorm van een visueel muziekalbum. Als publiek volg je een vrouwelijke performer van dichtbij, een chaotische persoonlijkheid waarvan langzaam een eigenzinnige geschiedenis wordt blootgelegd.

In Dansateliers zet Sigrid de eerste stappen in dit onderzoek. Tijdens de studiopresentaties toont ze het werk-in-wording en kan je met haar in gesprek gaan om haar feedback te geven en gedachten te wisselen.

Deze voorstelling wordt ontwikkeld als onderdeel van het Moving Forward Traject, een initiatief van Dansmakers Amsterdam en Dansgroep Amsterdam in samenwerking met Dansateliers, DansBrabant en De Nieuwe Oost.

Première: 20 oktober 2018, Dansmakers Podium, Amsterdam

Hope and Heavy Metal meemaken?

Studiopresentaties: Dans meets Film.

vr 25 mei

20:30

Dansateliers Studio

Koop kaarten

Studiopresentaties: Dans meets Film.

za 26 mei

20:30

Dansateliers Studio

Koop kaarten

Studiopresentaties: Dans meets film.

zo 27 mei

17:00

Dansateliers Studio

Koop kaarten

Partners