Dancing Museums 2

Dancing Museums; the democracy of beings is een vervolgstap van het project Dancing Museums dat in de periode 2015-2017 plaatsvond. Tijdens het project gingen vijf dansmakers een tweejarig onderzoeks- en ontwikkelingstraject aan om nieuwe manieren van interactie met publiek te onderzoeken. Uitgangspunt van het project was de kijker een rijkere en verdiepende ervaring te bieden in de beleving van kunst.

Na het grote succes van de eerste editie vervolgen de Europese partners hun missie om samenwerkingsverbanden tussen dansorganisaties, musea, universiteiten en het publiek te versterken en zo tot duurzame, cross-disciplinaire kunst- en cultuurprogramma’s te komen. Net als tijdens het eerst project staan artistieke interventies in een museale context en het publiek centraal. Bijkomende focus is de ontwikkeling van een overkoepelend framewerk waarmee kennis en vaardigheden over verschillende manieren van publieksbenadering ontwikkeld, verbeterd, gedeeld en overgebracht kan worden.

Dancing Museums; the democracy of beings gaat op 14 oktober 2018 van start in Parijs, Frankrijk en loopt tot december 2021. Gedurende een lange reeks residenties organiseren de dansorganisaties, de deelnemende dansmakers in verschillende musea en in nauwe samenwerking met lokale universiteiten, expertmeetings en ontmoetingen met het museumpubliek. Centrale vraag is: Kan de aanwezigheid van dans en beweging in een museale context de beleving van kunst en erfgoed versterken bij het publiek?

Nieuwsgierig naar de eerste editie van het project? Bekijk hieronder het video-verslag van Paul Sixta.

Dancing Museums 2 meemaken?

Er zijn op dit moment geen voorstellingen gepland

Partners