Marlieke Burghouts

2014

Hoe kunnen concepten als zichtbaarheid, aanwezigheid en ruimte zichzelf manifesteren in een performance? Deze vraag onderzoekt Marlieke Burghouts op een plek die bepalend is voor de lichamen van de dansers maar ook bepaald wordt door de dansers zelf. Haar stuk is een continue heen en weerschakeling tussen de perceptie van de lichamen van de dansers en de ruimte waarin de performance plaatsvindt. De dansers bouwen een setting die weer wordt afgebroken, weer wordt aangevuld en weer wordt leeggemaakt.

“Ik houd me bezig met kwesties als perceptie van het lichaam, kapitalisme, productie en ruimte. Concepten die door de tijd heen ontwikkeld zijn binnen het rigide systeem van onze samenleving.” 

Concept en choreografie: Marlieke Burghouts
Dansers: Sally J. Smithson, Joske Daamen
Video/Geluid: James Wilkie
Marlieke Burghouts

Marlieke Burghouts is een Nederlandse danser en choreografe. Ze volgde de studie Dans-educatie aan de Theaterschool van de Hogeschool vd Kunsten in Amsterdam. Marlieke doceerde hedendaagse dans en choreografeerde aan verschillende scholen in  Nederland en New York. In New York City danste ze onder andere bij The Next Stage Project, Yoo and dancers, Ekilibre dancecompany. Choreografieën van haar hand werden onder andere gepresenteerd in New York in City Center Studio's, Triskelion Aldous Theatre en het Centrum voor Performance Research in Brooklyn. 
Recentelijk rondde ze haar MA Choreography af aan het Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance in London en ontving ze de Trinity Laban Bursary Award.

www.marliekeburghouts.com