Dalton Jansen

2017

How? is een muzikaal duet over de mogelijkheden en onmogelijkheden van menselijke relaties. Als publiek beleef je de fysieke aantrekkingskracht, maar ook de afstand tussen de performers. De voorstelling is onderdeel van een serie choreografieën waarin Dalton Jansen het vierkant als vertrekpunt neemt.

Dalton Jansen (1993) studeert aan de jazz- en musicalopleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Naast zijn studie runt hij het bedrijf DDJ Dance, loopt hij stage bij Theater Rotterdam en is hij druk met het maken van zijn eigen choreografieën. Met zijn voorstellingThe Double won hij in 2016 de publieks- én juryprijs van de talentenwedstrijd ‘Fanatics’ waarna het duet op verschillende plekken te zien was.

Concept, choreografie: Dalton Jansen in samenwerking met dansers Performance: Maarten Krielen, Feadan Mccall Zang: Sophie Prins Muziek: Tom van Wee Dramaturgie, coaching: Merel Heering Dans-coaching: Gerleen Balstra Advies concept-ontwikkeling: Konstantina Georgelou Lichtontwerp, techniek: Edwin van Steenbergen Productie: Dansateliers (One Night’s Dance 2017)