Inge van Huijkelom

2014

In gevangenissen geldt een cellulair stelsel. Gedetineerden verrichten hier, afgezonderd in hokjes, hun dagelijkse bezigheden. Ook hun geloof belijden zij hier alleen. In eenzaamheid zouden zij eerder tot inkeer komen. In GRID visualiseert Van Huijkelom een soortgelijk cellulaire stelsel. Het stuk dat hierbinnen tot stand komt onderzoekt hoe de veelvoud van mogelijkheden en overtuigingen tot onbegrip en vervreemding kan leiden tussen mensen onderling.

“Ik balanceer al zo lang ik weet op de randen van ontelbaar vele hokjes; hokjes waarin andermans levensovertuigingen huizen. En toch tuur ik verlangend naar beneden om me aan één overtuiging te kunnen binden. Een keuze waarvan ik niet weet hoe die te maken. Een keuze die geen keuze zou moeten zijn. Als iets of 'het' waar is, dan zou er toch maar één optie zijn?”

Concept en choreografie: Inge van Huijkelom
Performers: Eva Heijnen, Mirjam Sögner
Tekst: Bart van de Woestijne
Decor: Jacob Nissen
Muziek: Pieter Tiddens, Inge van Huijkelom
Met veel dank aan: Stichting Eigen Werk, DansateliersInge van Huijkelom (1987, Netherlands) studeerde af aan de ArteZ Dansacademie in Arnhem. Sindsdien is zij werkzaam als performer, danser en maker. Ze danste o.a. in werken van Erik Kaiel, Ederson Rodrigues Xavier, Mor Shani, Nicole Beutler en anderen. Het eigen werk dat zij creëerde werd getoond op onder andere het Grachtenfestival en het Over het IJ festival (Amsterdam).