Gil the Grid

2016

Aya is een helingsritueel, een innerlijke reis. Begeleid worden door een bewustzijn dat als extern aanvoelt maar toch een deel van jezelf vormt. Zachtaardig maar ruw. Confronterend en vergevend.  Liefde is de positieve bekende factor dat elk mens universeel met elkaar verbind, pijn is haar tegenpool. Door empatisch te zijn voor andermans pijn komt er ruimte voor begrip,  ruimte voor liefde. Allen hebben wij verschillende wegen, verschillende ervaringen en trauma's, maar iedereen kent pijn en iedereen kent liefde.

Concept en choreografie: Gil The Grid Assistent: Elia Vitadamo Kostuums: Mirjam Manusama Dansers: Gil the Grid, Wesley Guido Rommy, Matilde Tommasini, Tyrone Menig, Gerald Carolie Dramaturgy: Marc Maris Muziek: Woojae Park Understudy: Joey Schuit Productie: Dansateliers Ontwikkeld als onderdeel van: One Night's Dance 2016 

Gil The Grid ontwikkelde als danser zijn eigen experimentele beweginstaal met wortels in de hiphop scene. Als danser stond hij op wereldwijd verschillende podia. Als choreograaf probeert hij nu zijn publiek te vinden in een meer intieme en theatrale setting. Tijdens One Night's Dance werkt Gil samen met vier van zijn leden van het Amenti Collective. 


Foto: Paul Sixta